Hollywoodi írósztrájk és aggódó hirdetők

2007. november 14., szerda, Magazin

Az egy hete sztrájkba lépett hollywoodi forgatókönyvírók ezrei tüntettek a hét végén a 20th Century Fox filmstúdió előtt, hogy felvonulásukkal nyomatékot adjanak követeléseiknek.

A pénteki tüntetés is jelezte a növekvő feszültséget, amely már az olyan ,,frissen" készülő talk-show-kat is ellehetetlenüléssel fenyegeti, mint a népszerű műsorvezetők, Jay Leno és Ellen DeGeneres műsorai. Az Amerikai Írók Céhe (WGA) olyan szerződést szeretne elérni 12 000-es tagságának a producerekkel való tárgyalásokon, amely megfelelő részesedést nyújtana számukra az internetes média bevételeiből. A szerzők munkabeszüntetése a hirdetési ágazatban is komoly aggodalmakat keltett. A sztrájk elhúzódása ugyanis drasztikusan megváltoztathatja a televíziós reklámszektort. A digitális médiában (például a mobiltelefonban vagy videojátékban) rejlő lehetőségek ellenére, a márkák és termékek népszerűsítésének legcélravezetőbb módja még mindig a tévé. Utóbbi reklámbevétele 70 milliárd dollár évente az Egyesült Államokban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2007-11-14: Magazin - x:

Az Alter-Native díjazottjai

Az izraeli Rodeon Brodsky Tolya című filmje nyerte el a XV. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nagydíját. A Magyar Filmlaboratórium által felajánlott nagydíjat elnyerő film orosz vendégmunkásokról szól, akik nők napja alkalmából üzenni szeretnének otthon maradt, rég látott szeretteiknek.
2007-11-14: Közélet - Farkas Réka:

Jóra váltani a régi rosszat

Csak olyan regionális felosztási megoldást szabad elfogadni, amelyről egyetértenek a társuló megyék ― hangzott el Csutak István tegnap délutáni sepsiszentgyörgyi előadásán.