A halogatás falait kívánja ledönteni Tőkés

2007. november 15., csütörtök, Közélet

1989-ben a hallgatás falát döntötte le, azóta pedig a halogatás falait döntögeti Tőkés László — ezzel köszöntötték Backamadarason a független európai parlamenti képviselőjelöltet, aki kedden Maros megyei falvakba látogatott el barátai és támogatói társaságában.

Tisztában vagyunk azzal, hogy mit tud és mit nem tud Tőkés: nem tud hazudni, megalkudni és neptunos ,,magyar" politikát folytatni, és azzal is tisztában vagyunk, hogy kicsoda: az az ember, aki után az erdélyi magyarság elindulhat az EU-ba — hangzott el. Soltész Miklós KDNP-s képviselő szerint nemcsak Erdélynek van szüksége a püspökre, hanem Kis-Magyarországnak is, amint ez december 5-én nyilvánvaló lett, sőt, egész Európának, hogy visszatalálhasson keresztény gyökereihez. Magyar embereknek csak hiteles jelöltet szabad állítani, nem olyanokat, akik december 1-jén Erdély elcsatolására koccintottak a románokkal és Medgyessyvel — jelentette ki Gyulakután az egyik hozzászóló, Makfalván pedig a 90-ben elszalasztott, de most érvényesíthető lehetőségről beszélt Borbély Zsolt Attila politológus. Tőkés László Szovátán kifejtette: hamarosan eldől az EU-ban, hogy merre tart a magyar nemzet, hogyan kerülünk ki az új európai átrendeződésből. A múlt század a magyar pusztulásé volt, legyen a mostani a magyar feltámadásé, ne utasítsuk el az újabb kegyelmi idő megragadását. A felszólalók között volt Deák Károly városi tanácstag is, aki számon kérte tőle ,,a magyarság megosztását". Szavait hangos morajlás kísérte, többször belefojtották a szót, végül Tőkés közbenjárásával befejezhette mondandóját. A rendezvény botrány nélkül, műsorral ért véget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2007-11-15: Közélet - x:

Gyurcsány az RMDSZ-nek kampányol

A mostani — európai parlamenti választások előtti — kampány során először nézhetünk szembe azzal a fenyegetettséggel, hogy megszüntetve az egységes magyar képviseletet, a legrosszabb következhet be — jelentette ki Gyurcsány Ferenc tegnap, miután megbeszélést folytatott Markó Béla RMDSZ-elnökkel.
2007-11-15: Belföld - Demeter J. Ildikó:

Belföldi hírek

Bírságveszély a mezőgazdaságban
December 16-ig adott határidőt tegnap a kormánynak az Európai Bizottság annak bizonyítására, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások adminisztrációja és informatikai háttere megfelelően véd a sikkasztás, a csalás, általában a korrupció ellen, összhangban az ellenőrzés EU-beli előírásaival.