Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Utazás kiállítás BudapestenLátogatóözön a Székelyföld-standnál

2012. március 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Mintegy ötvenezer érdeklődő kereste fel az elmúlt vasárnap befejeződött 35. Budapesti Utazás kiállítást és kísérőrendezvényeit. A térség legjelentősebb turisztikai vásárán ezúttal 22 ország több mint 500 kiállítója vonult fel 22 ezer négyzetméternyi kiállítási területen – köztük természetesen Székelyföld küldöttei is.

A rendezvénysorozat – hajókiállítás, karavánbemutató, bringaexpó – idei díszvendége Lengyelország és Debrecen volt, kulturális díszvendégként pedig a 110 éves halasi csipke szerepelt, és a londoni olimpia jegyében külön pavilont szenteltek a magyar olimpiai múltnak és jövőnek.
"Soha nem tapasztalt érdeklődőözön kereste fel az idén úgynevezett sziget típusú, azaz körbejárható Székely­föld-standot – mondta el a Háromszéknek Gazda Zoltán, a Kovászna Megye Turiz­musáért Egyesület munkatársa. – Szerencsésnek tartom, hogy közvetlenül Románia standja mellett kaptunk helyet. A toronnyal, rovásírásos tájékoztatással kiegészített, vonzó tájakat és szolgáltatásokat kínáló látványelemek nagyon vonzónak bizonyultak. A kiadványok hatalmas mennyiségben fogytak, köztük a háromszéki borvíznagyhatalmat és Sugásfürdőt népszerűsítők, telitalálat volt a székelyföldi eseménynaptár."
Idén négy intézmény – a Kovászna Megye Turizmusá­ért Egyesület, a Hargita megyei önkormányzat, a kézdivásárhelyi önkormányzat és a csíkszeredai Tourinfo-iroda – és négy Hargita megyei idegenforgalmi vállalkozó vonult fel a budapesti seregszemlén. Gazda ugyanakkor fájlalta, hogy minden erőfeszítés ellenére a háromszéki vállalkozók ezúttal sem tolongtak a népszerűsítő anyagok eljuttatásában. A székelyföldi kiállítók és vállalkozók egyébként részt vesznek a szakma ma kezdődő legnagyobb európai seregszemléjén, a berlini utazási expón is.
A kiállítóknak megrendezett "legnagyobb attrakció" verseny győztese amúgy a Lastminuteszalloda.hu lett, amely az elmúlt időszak zenei felfedezettjeit vitte el a látogatóknak. A második helyen Paks végzett tematikus napi programjaival, a harmadik helyen pedig Békéscsaba a kolbászkülönlegességeivel. A hajókiállítás idei attrakciója a katamaránbemutató volt, a díszvendég pedig a Fertő-tó, míg a kempingezők a lakóautók választékába kaptak betekintést.
A 2013-as Utazás kiállítást február 28. és március 3. között rendezik a Hungexpón.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2298
szavazógép
2012-03-07: Riport - B. Kovács András:

Új utakon a LAM Alapítvány (Székely gazdák az unióban)

Múlt heti összegező írásunk folytatásaképpen – az illyefalvi LAM Alapítvány maholnap két évtizedesre kikerekedő történetét vettük számba Orbán Miklós agrárszakember segítségével –, az Alapítvány történetében fordulatot hozó kétezres évek új fejleményeiről számol be az alábbiakban a fiatal Klárik Attila, aki 2008 óta vezeti azt.
2012-03-07: Pénz, piac, vállalkozás - :

Járulékcsökkentési tervek

A társadalombiztosítási járulék csökkentését tervezi a kormány – jelentette be Mihai Răzvan Ungureanu a román közszolgálati televíziónak adott interjújában.