Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Járulékcsökkentési tervek

2012. március 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A társadalombiztosítási járulék csökkentését tervezi a kormány – jelentette be Mihai Răzvan Ungureanu a román közszolgálati televíziónak adott interjújában.

"Azzal számolok, hogy a munkavállalók esetében biztosan, de talán a munkáltatóknál is 3-tól 5 százalékpontig terjedő mértékben csökken a tb-járulék" – mondta a miniszterelnök, aki szerint a járulékcsökkentés attól függ, megengedheti-e magának ezt a költségvetés, ami viszont az ország gazdasági és pénzügyi helyzete alakulásának függvénye.
A Finantistii.ro pénzügyi portál szerint az Ungureanu-kabinet megalakulásakor a koalíciós pártok eldöntötték, hogy idén növelik a munkavállalók reálkeresetét vagy közvetlen béremelés vagy a biztosítottakat terhelő tb-járulék csökkentése által. A nyugdíjjárulék jelenleg 31,3 százalék, ebből 10,5 százalékot a biztosított, 20,8 százalékot a munkáltató fizet. Az egészségbiztosítási járulék 10,7 százalék, amiből 5,5 százalék a biztosított, 5,2 százalék a foglalkoztató terhe. Az egyszázalékos munkaerőpiaci járulék egyenlő arányban oszlik meg a munkavállaló és munkáltató között.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2012-03-07: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

Látogatóözön a Székelyföld-standnál (Utazás kiállítás Budapesten)

Mintegy ötvenezer érdeklődő kereste fel az elmúlt vasárnap befejeződött 35. Budapesti Utazás kiállítást és kísérőrendezvényeit. A térség legjelentősebb turisztikai vásárán ezúttal 22 ország több mint 500 kiállítója vonult fel 22 ezer négyzetméternyi kiállítási területen – köztük természetesen Székelyföld küldöttei is.
2012-03-07: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Ragasztógyár Sepsiszentgyörgyön
Március 12-én kezdi meg stratégiailag fontos hőszigetelő rendszere egyik elemének gyártását Sepsiszentgyörgyön a Masterplast Nyrt.