Összmagyar DiákbajnokságMég egy próbálkozás

2007. november 19., hétfő, Sport
A kilencvenes évek elején Dunaújvárosból érkezett a meghívó a MAGYAR GYERMEKEK FEDETT PÁLYÁS ATLÉTIKAI VILÁGTALÁLKOZÓJÁRA. A Székely Mikó Kollégium válaszolt a meghívásra, s jó évtizeden át ez a ,,világtalálkozó" valósággal lázban tartotta minden iskolai év VII—VIII. osztályos diákjait, hajtóerője lett — ezen a szinten — a kollégium sportéletének...

1994 augusztusában a MAGYAROK VILÁGTALÁLKOZÓJÁRA, Tatára hívott Szekeres Tamás. Megmozdult Európa magyarsága, a két székely megye, Hargita és Kovászna. Sajnos, amilyen gyorsan lángra lobbant a szétszórtan élő magyarok vágya, ugyanúgy ki is aludt... 1998 nyarán a Magyarok Világszövetsége hívta Budapestre a HATÁRONTÚLI MAGYAR SPORTCSILLAGOK TALÁLKOZÓJÁRA az egyetemes magyar sport nagyjait. A folytatás, bár beígérték, elmaradt. Ennyi szép kezdeményezés után újabb meghívólevél érkezett, Kű Lajos küldte (mi a csütörtöki lapszámunkban közöltük is), s a KÁRPÁT-MEDENCEI ÖSSZMAGYAR NEMZETI DIÁKBAJNOKSÁGRA hívja a 15—18 éves diákokat a Vas megyei Bükre.

Kezdésként két sportágra szól a meghívás: asztaliteniszre és sakkra, de a jövőre... Az tőlünk függ, azaz attól, hogy milyen lesz a hozzáállásunk az első meghívóhoz.

Ne hagyjuk ki a lehetőséget! Segítsük kibontakozni Kű Lajosék nemes próbálkozását.

Az érdeklődők közelebbi információ érdekében keressék Kű Lajost (mobiltelefonja: 0036-20-344-1858) vagy Gál Lászlót (mobiltelefonja: 0036-30-653 8917). És már ma, hogy idejében rákészülhessenek a nagy versenyre, amelyen még a pingponglabda és a sakkfigurák is magyarul beszélnek.

(áros)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1735
szavazógép
2007-11-19: Sport - Áros Károly:

Az 50. vándorgyűlés (Magyar Olimpiai Akadémia)

Egerben kezdődött el még 1986-ban a Magyar Olimpiai Akadémia vándorgyűlés-sorozata, mely bejárta az országot Sárospataktól Szolnokig, Békéscsabától Tatáig, az ötvenedikkel Várpalotára érkezett, Veszprém megyébe.
2007-11-19: Sport - Áros Károly:

Vereség a svájciaktól (Torna)

Előzetesben engedtessék meg, hogy megyénk és városunk kampányba merült politikusainak sportismereteit felfrissítsük...