Székház és falumúzeum Bölönben

2012. március 20., kedd, Közélet

A 2010-es pusztító árvíz miatt használhatatlanná vált az önkormányzat régi székháza. A községvezetés irodái az egykori téesz székházában kaptak helyet, mely szűkösnek bizonyult, eléggé távol esik a település központjától, ezért a lakosság kiszolgálására ugyancsak alkalmatlan.

A helyiek elhatározták az egykori határőr laktanya tágasabb épületének felújítását, amelyre sikerült megteremteni az anyagiak egy részét. Elsőként a tetőtér beépítését oldanák meg, amelyre már megkapták az építkezési engedélyt. Az elképzelések szerint ott kapna helyet a gazdag tárgyi emlékekkel rendelkező falumúzeum meg a községi könyvtár, s a földszinten, amelyet még bővítenének, a polgármesteri hivatal. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2012-03-20: Közélet - :

Út a boldogság felé

Ha megvannak az emberhez méltó életkörülményeink, biztonságban érezzük magunkat szeretteink körében, tartozunk egy baráti, illetve munkaközösséghez, érezzük, hogy valakinek szüksége van ránk, akkor majdnem mindenünk megvan ahhoz, hogy boldogak legyünk.
2012-03-20: Közélet - :

Székely étkek nyomában

Az egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tizennégy tanulója és két szakoktatója szakmai tanulmányúton vett részt a múlt héten Sepsiszentgyörgyön a Berde Áron Szakközépiskola vendégeként.