Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székely étkek nyomában

2012. március 20., kedd, Közélet

Az egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tizennégy tanulója és két szakoktatója szakmai tanulmányúton vett részt a múlt héten Sepsiszentgyörgyön a Berde Áron Szakközépiskola vendégeként.

A Határtalanul program pályázata a Székely étkek nyomában. A sárgarépa a fodrászatban címet viselte. A diákok öt szakmai csoportba – pincér, szakács, kereskedő, fodrász és vendéglős – tartoztak. A program a viszonosság elve alapján működik, így a Berde Áron Szakközépiskola diákjait április 2. és 6. között fogadja a Szent Lőrinc Szakközépiskola. A kétszer ötnapos projekt során a diákok alapfokú román–magyar szakmai szótárat is elkészítenek a leggyakrabban használt kifejezésekből, illetve összeállítanak egy székely–palóc receptgyűjteményt.(Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 251
szavazógép
2012-03-20: Közélet - :

Székház és falumúzeum Bölönben

A 2010-es pusztító árvíz miatt használhatatlanná vált az önkormányzat régi székháza. A községvezetés irodái az egykori téesz székházában kaptak helyet, mely szűkösnek bizonyult, eléggé távol esik a település központjától, ezért a lakosság kiszolgálására ugyancsak alkalmatlan.
2012-03-21: Riport - B. Kovács András:

Egy adomány sáfárai (Székely gazdák az unióban)

1989 után rengeteg adomány özönlött Romániába. A decemberi események, a fordulat látványossága és az elszántság példái, az utolsóként megmozdult kelet-európai diktatúra összeomlása és a színre lépő erők drámai útkeresése olyan rokonszenvet ébresztett az ország és népe iránt, milyet talán sose élvezett.