Székely étkek nyomában

2012. március 20., kedd, Közélet

Az egri Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tizennégy tanulója és két szakoktatója szakmai tanulmányúton vett részt a múlt héten Sepsiszentgyörgyön a Berde Áron Szakközépiskola vendégeként.

A Határtalanul program pályázata a Székely étkek nyomában. A sárgarépa a fodrászatban címet viselte. A diákok öt szakmai csoportba – pincér, szakács, kereskedő, fodrász és vendéglős – tartoztak. A program a viszonosság elve alapján működik, így a Berde Áron Szakközépiskola diákjait április 2. és 6. között fogadja a Szent Lőrinc Szakközépiskola. A kétszer ötnapos projekt során a diákok alapfokú román–magyar szakmai szótárat is elkészítenek a leggyakrabban használt kifejezésekből, illetve összeállítanak egy székely–palóc receptgyűjteményt.(Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2012-03-20: Közélet - :

Székház és falumúzeum Bölönben

A 2010-es pusztító árvíz miatt használhatatlanná vált az önkormányzat régi székháza. A községvezetés irodái az egykori téesz székházában kaptak helyet, mely szűkösnek bizonyult, eléggé távol esik a település központjától, ezért a lakosság kiszolgálására ugyancsak alkalmatlan.
2012-03-21: Riport - B. Kovács András:

Egy adomány sáfárai (Székely gazdák az unióban)

1989 után rengeteg adomány özönlött Romániába. A decemberi események, a fordulat látványossága és az elszántság példái, az utolsóként megmozdult kelet-európai diktatúra összeomlása és a színre lépő erők drámai útkeresése olyan rokonszenvet ébresztett az ország és népe iránt, milyet talán sose élvezett.