Hírbörze

2007. november 21., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Helyiek nyerték a versenytárgyalást

A Kovászna Megyei Út és Híd Rt. nyerte azt a közbeszerzési versenytárgyalást, melyet a 131-es megyei út rehabilitálására írtak ki — adja hírül a Bursa üzleti napilap.

A munkálatra hat kivitelező jelentkezett, a háromszéki cég a legkisebb árajánlattal — áfa nélkül kb. 2,65 millió lej — nyert. A legtöbbet kérő, kieső vállalkozó áfa nélkül 3,13 millió lejért vállalta volna a munkálatot. (i.)

Rendkívüli közgyűlés a szigetelőgyárnál

December 6-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze a kanadai Delta csoporthoz tartozó kézdivásárhelyi szigetelőgyár (El-Co Rt.) vezetőtanácsa, melyen az alapító okirat módosítását javasolják. A meghívó a november 15-én nyilvántartásban lévő részvényeseknek szól. Az eddigi tevékenységek mellett (ipari kerámia stb.) továbbiakat is fel szeretnének venni a tevékenységi körbe. Az El-Co Rt. főrészvényese 58,98705 százalékkal a Group Delta XFO Inc, 14,57036 százaléknyi tulajdonrésze van az Olténia Befektetési Társaságnak (SIF Oltenia), 9,98278 százaléka Nicolae Horia Calbureannak, 16,45982 százaléka pedig a kisrészvényeseknek. (i.)

Részvényjegyzés a medgyesi gázvállalatnál

Elsődleges részvénykibocsátásra szánta el magát a medgyesi székhelyű országos gázszállító, a Transgaz Rt., mely 1 177 384 papírjának a megvételére lehet jelentkezni november 26. és december 7. között. A 10 lej névértékű részvény eladási ára 191,92 lej, legkevesebb tizenegy részvényt lehet jegyezni. A jegyzést a Raiffeisen Capital & Investment, a Raiffeisen Bank és az Intercapital Invest brókercég bonyolítja le. Túljelentkezés esetén a papírokat a pro-rata (aránylagos elosztás) eljárás szerint ítélik oda. A nyilvános kibocsátás után a medgyesi Transgaz bevezetését tervezik a bukaresti értéktőzsdére. (i.)

Építőipari számbavétel

November 26-án Bukarestben megrendezik a hazai építőcégek számára legnagyobb eseménynek tekintett Construct Forum második kiadását. A rendezvény keretében egy asztalhoz ülnek a cégek, illetve a minisztériumok képviselői, nagy termelők, a helyi piac iránt érdeklődő fejlesztők. Egész napos előadások és vita keretében az építőipar ismert szakemberei elemzik az ágazat kilátásait és a hazai piac lehetőségeit. Kiemelt téma lesz az ingatlanbefektetés, mely az utóbbi években a legtöbb munkát biztosította az építőknek. Építőcégek vezetőit, befektetőket, építőanyaggal és berendezésekkel, illetve kereskedelemmel foglalkozó vállalkozókat, pénzintézetek képviselőit várják. A háromszékiek a kamaránál iratkozhatnak: Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám, telefon: 0267/351 677, e-mail: ccicov@ccicov.com. (incze)

Klubtalálkozó

Az Asimcov vállalkozói szövetség kézdivásárhelyi területi irodájának konferenciatermében holnap 18 órától klubtalálkozóra kerül sor, amelyen Carmen Toderaşcu, a megyei pénzügy tanácsadója a kis- és közepes vállalatok fejlesztésére, modernizálására kiírt pályázatot ismerteti.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4348
szavazógép
2007-11-21: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Az év háromszéki beruházói

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2006-os eredmények alapján másodszor osztotta ki Az év beruházója díjat.
2007-11-21: Nemzet-nemzetiség - x:

Amíg a társad saruját nem próbáltad (Anyaországi gondolatok a romániai EP-választásokról)

Amikor e sorokat papírra vetem, még egyetlen hét van hátra a romániai európai uniós választásokig.