VisszajelzésGyűlés utcasarkon

2007. november 21., szerda, Nemzet-nemzetiség

Nagyon sokat hallunk, látunk az európai parlamenti választásokról, hideget, meleget. Egy biztos, hogy jogunk van eldönteni, kire is adjuk le szavazatunkat. Most a felháborodás késztetett arra, hogy tollat ragadjak.

Az a város vezetését minősíti, hogy az ,,ellenfélnek" kampányzáró gyűlését egy forgalmas utcasarkon kellett megtartania (különben nem lennének forgalmi lámpák), ugyanis az unitárius templom előtt igen kicsi a tér. A sportcsarnokot nem adták oda...

Mi a hideg idő ellenére is sokan megtiszteltük jelenlétünkkel a kampányolókat.

Igaz, Tőkés püspök úr ízléstelennek tartotta olyan óriásplakátot kitenni a város főterére, mint az RMDSZ. Nekünk úgy tűnik, az ,,anyaországi" miniszterelnök adott jó példát erre.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, idézve: ,,a gyűlés idejére lezárják a forgalmat", mert ellenkező esetben ugrálhattunk volna szerteszét a közlekedő autók között.

Tehát saját magát minősíti, aki ennyire alábecsüli ellenfelét. Remélhetőleg ezt a szavazás eredménye is igazolni fogja.

Demeter Éva, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4343
szavazógép
2007-11-21: Nemzet-nemzetiség - Iochom István:

Márton Árpád csúsztat (Visszajelzés)

A lapunk szombati számában közölt, Szükség van a civil tiltakozásra című cikk kapcsán, melyben Márton Árpád képviselő azt állítja, hogy a román tanügyi szakszervezetek egyértelműen állást foglaltak az anyanyelvi oktatási jogok ellen, Csatlós Mihály Levente tanár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felső-háromszéki elnöke pontosítást kért.
2007-11-21: Nemzet-nemzetiség - Puskás Attila:

Itthon, Adyfalván

Az ünneplők ünnepelnek, mert ez feladatuk és küldetésük. Ők, az örök megemlékezők elmondják mindazt, amit a rég elporladt Ady Endréről mondani szokás.