VisszajelzésMárton Árpád csúsztat

2007. november 21., szerda, Nemzet-nemzetiség

A lapunk szombati számában közölt, Szükség van a civil tiltakozásra című cikk kapcsán, melyben Márton Árpád képviselő azt állítja, hogy a román tanügyi szakszervezetek egyértelműen állást foglaltak az anyanyelvi oktatási jogok ellen, Csatlós Mihály Levente tanár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felső-háromszéki elnöke pontosítást kért.

Amit a képviselő állít, nem igaz — hangsúlyozta Csatlós —, a négy tanügyi szakszervezet közül csak a Spiru Haret, a legkisebb taglétszámmal rendelkező emelt szót az anyanyelvi oktatási jogok ellen. A másik három nem foglalt állást ebben a kérdésben. Hogy lehet ilyet állítani, amikor ez nem fedi a valóságot? — kérdezi Csatlós, aki azt is elmondta, hogy Márton Árpádnak nem ez az első csúsztatása, bizonyára a választási kampány kedvéért próbálja félrevezetni a választópolgárokat. Az RMDSZ-képviselők és -szenátorok nem azért vannak a román törvényhozásban, hogy a tanügyiek érdekeit is képviseljék? — tette fel az újabb kérdést a szakszervezeti bizalmi.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2007-11-21: Nemzet-nemzetiség - x:

Amíg a társad saruját nem próbáltad (Anyaországi gondolatok a romániai EP-választásokról)

Amikor e sorokat papírra vetem, még egyetlen hét van hátra a romániai európai uniós választásokig.
2007-11-21: Nemzet-nemzetiség - x:

Gyűlés utcasarkon (Visszajelzés)

Nagyon sokat hallunk, látunk az európai parlamenti választásokról, hideget, meleget. Egy biztos, hogy jogunk van eldönteni, kire is adjuk le szavazatunkat. Most a felháborodás késztetett arra, hogy tollat ragadjak.