Az utca hangja

2012. április 20., péntek, Nyílttér

BÍRÓ ZOLTÁN, Árkos. Egy áldott hétig volt – hála a lassan csak beinduló tanügyi reformnak – Árkos a világ közepe. Kicsi óvodásoktól nagy középiskolásokig özönlöttek egész Háromszékről a buszok, személygépkocsik, biciklik, gyalogosok. Van, mivel büszkélkednünk: épített örökségünk, környezetünk, szellemi nagyjaink és értékeink felsorolása hosszú lenne, és rajtunk áll, hogy tovább bővítsük a lajstromot.

Szerencsére a fiatalság nagyon érdeklődő – roppant kellemes meglepetés volt ez számomra. Az új, internetes nemzedékhez egy orbaiszéki diákcsoport idegenvezetőjeként volt szerencsém, és igazán lenyűgöző volt, hogy mindent akartak tudni a múltról, jelenről és jövőről. Én is voltam diák, de a maiak egészen mások – úgy hiszem, a mindig síró székelységből ki fog nőni egy derűlátóbb, szélesebb tudású, erős identitású új nemzedék, és lesznek új hőseink, hírességeink a Kárpátok büszke, de letarolt bércein.
ANDRÁS MOLDOVAN MARIN, Csík­szentsimon. A Háromszék napilap a 2010. július 3-án történt baleset kapcsán, amelyet a mikóújfalusi polgármester, Nyáguly Vilmos okozott, csak nagyon homályos dolgokat közölt. Szeretném nyilvánosságra hozni, hogy én volnék az a személy, aki nyomorékká lett. Arról szó sem esett, hogy 183 nap orvosi kezelés után II-es fokú rokkantsággal betegnyugdíjba helyeztek, és életem végéig rokkant maradok. Elvesztettem a felelősséggel járó munkahelyemet, és nem tudok elhelyezkedni semmilyen munkakörben egy felelőtlen részeg gondatlansága miatt. Egy élet tönkrement, nem is szólva a családi problémákról, fájdalomról stb. Most pedig ugyanez a személy próbál kibújni a felelősség alól, késlelteti az ügy kivitelét, állandóan kifogásokat gördít befejezése elé, és az igazságszolgáltatók is az ő érdekeit nézik.
KOCSIS KLÁRA, Sepsiszentgyörgy. Április 13-án egy Grigore Bălan tábornok úti átjárón gázolás történt, de nem éppen úgy, ahogy a rendőrség tájékoztatta a sajtót. A taxis 40–50 kilométeres sebességgel haladt, és az átjáró előtt szabálytalanul parkoló gépkocsiktól nem látszott, hogy valaki átkelne az úttesten. Hirtelen megjelent egy hároméves kisgyerek, akinek kezét nem fogta az apja. A taxis fékezett, de az autó megcsúszott az úttesten elszórt homokon. A gyereket valóban megütötte, de nem sérült meg, ezt a sürgősségen is megállapították. Érthetetlen viszont az apa reakciója: ahelyett, hogy azt nézte volna meg, mi történt gyerekével, a gépkocsivezetőhöz rohant, s úgy megütötte, hogy eltörött szemüvege.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2012-04-20: Közélet - :

Tesztoszteron (Bemutató a Tamási Áron Színházban)

Zakariás Zalán rendezésében a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című komédiáját mutatja be ma este hét órától a színház új stúdiótermében.
2012-04-20: Nyílttér - :

Vendégségben a Kiskunságban

A Határtalanul kölcsönös iskolalátogatási programnak kö­szönhetően a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Iskola­központ húsz tanulója és három tanára a kiskunfélegyházai Kossuth Lajos Közép­iskola és Szakiskola vendége lehetett.