Gebék éjszakai váltásban

2007. november 23., péntek, Nyílttér

Nem holmi paripák, nem, hanem gyapjas gebék caplattak végig — túlozva — az autó­pályaszerűen kiszélesített Csíki utcán.

Valahonnan Árkos irányából érkezhettek, a mezőkről este tíz óra tájban, lucskosan és csatakosan, rosszkedvűen, bús fejüket ingatva, mintha azt bólogatnák, hogy nálunk a lovaknak sem jobb, mint az emberek zömének. Az út mentén pihenő, az úttest novemberi sárkenőcsét dagasztó mozgó járművek között kocogtak a városközpont irányába. Kíváncsi voltam, tiszteletüket teszik-e a megye fővárosának szívében, szembemennek-e a Csíki utca egyirányú szakaszán a másféle abrakkal élő, őket leváltó autókkal. Nem ezt tették. Mintha elolvasták volna a Str. Câmpului — Mező utca feliratot, a sötétben világító szemükkel jobbra jeleztek, és az övékénél nagyobb szemű, de butább kocsiknak utat engedve bekanyarodtak a legelőt ígérő földútra.

Elvégre mégsem mehetnek rá valamelyik, számunkra ismeretlen tábornok sztrádájára! Inkább a Mező felé, mint a többnyire hadak által sem járt hadak útjára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2007-11-23: Nyílttér - x:

Levél Csángóföldről

A Bákó megyei Csík faluból Lőrinc Celesztin nyílt levelet írt Markó Béla, az RMDSZ szövetségi elnöke szerdai csíkfalusi látogatásáról, amelyet a civil szervezetek internetes honlapján tett közzé. Levelét az ő sajátos csángómagyar nyelvezete okán (is) eredeti formájában közöljük.
2007-11-23: Nyílttér - x:

Gombatörvényt követelünk

A László Kálmán Gombászegyesület (LKG) idén november 3-án tartott küldöttgyűlésén közös nyilatkozatot javasoltak, fogadtak el a jelenlevők.