VisszajelzésLisznyóban nem vásároltak temetőt

2007. november 23., péntek, Nyílttér

A Háromszék 2007. november 2-ai számában Az ortodox egyház ,,bitorlási joggal" telekkönyvezett bikfalvi területe cím alatt Kovács Sarolta építészmérnöknő igazsága tudatában érvel.

Érvelni lehet, szabad és kell, de csak akkor, ha azt megelőzi az igazság. Nem akarom kétségbe vonni az ő igazát, viszont zavar a kiemelt rész: van pénzük, mert Lisznyóban temetőrészt is vásároltak a református gyülekezettől. Itt álljunk meg egy szóra! A lisznyói református egyháztól senki egy négyzetméternyi területet sem vásárolt. Egyszerű az oka ennek. Nem adtunk el senkinek semmit. Egyébként, aki egy kicsit is ismeri Lisznyót, tudja, hogy az ortodox egyháznak van temetője: igaz, azt sem vásárolták, hanem kapták 1948-ban templomostól a görög katolikus egyháztól.

Végezetül kérdésem a következő: miért kellett volna a bikfalvi ortodox egyháznak temetőrészt vásárolnia a lisznyói református gyülekezettől? Nincsenek olyan sokan Bikfalván sem, hogy más faluban keressék a végső nyugodalom helyét.

Tisztelettel, Derzsi György lisznyói református lelkipásztor

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4369
szavazógép
2007-11-23: Nyílttér - x:

Gombatörvényt követelünk

A László Kálmán Gombászegyesület (LKG) idén november 3-án tartott küldöttgyűlésén közös nyilatkozatot javasoltak, fogadtak el a jelenlevők.
2007-11-23: Nyílttér - x:

Törvénytelenül építkezik az ortodox egyház (Visszajelzés)

Az ortodox egyház ,,bitorlási joggal" telekkönyvezett bikfalvi területe címmel a november 2-i Háromszékben megjelent írással kapcsolatosan a válaszadás jogán szeretnék pontosítani, kiegészíteni: