VisszajelzésTörvénytelenül építkezik az ortodox egyház

2007. november 23., péntek, Nyílttér

Az ortodox egyház ,,bitorlási joggal" telekkönyvezett bikfalvi területe címmel a november 2-i Háromszékben megjelent írással kapcsolatosan a válaszadás jogán szeretnék pontosítani, kiegészíteni:

1. A sepsiszentgyörgyi Kovács Sarolta építészmérnök 2002. február 12-én a 2001. évi 10-es törvény értelmében írásbeli értesítést nyújtott be az Uzoni Polgármesteri Hivatalhoz, amelyben 1400 m2-es belterületet kért természetben Bikfalván, és 1477 m2-es beépített területért pénzbeli kártérítést. Erre a kérésre az akkori polgármesteri hivatal vezetői valóban csak két év múlva adtak elutasító választ, pontosabban 2004. március 11-én a 9943-as iktatószámmal. Ezért a ,,két év sebességgel" megadott válaszért talán az akkori, az előző vezetőséget kellett volna felelősségre vonni, és nem a mostanit vádolni!

2. A törvény szerinti határidőben benyújtott igénylések (többek közt a Kovács Saroltáé) egy-két kivétellel (pl. Temesváry—Nagyosy stb.) nem oldódtak meg a törvényes határidőn belül. Ezért a polgármesteri hivatal jelenlegi belső szakbizottsága elkezdte tárgyalni e kéréseket. Így Kovács Sarolta kérését is ellenőrizve (2007. szeptember 13-án), megoldásként és a törvény értelmében a bikfalvi ortodox egyházhoz küldtük el eredetiben, melyről (2007. szeptember 14-én) értesítettük a kérvényezőt is.

3. Kovács Sarolta a 2005. évi 247-es törvény értelmében 2005. november 30-án írásos értesítést iktat az Uzoni Polgármesteri Hivatalnál (4721. szám, 234-es iratcsomó). Az uzoni földosztó bizottság, tekintettel a nagy volumenű munkára, 2006. november 24-én elemezte (többek között) Kovács Sarolta visszaigénylését is. A bizottsági döntést 2006. december 13-án ajánlott levélben tudatták az érdekeltekkel.

4. A Kovászna Megyei Tanács és az Uzoni Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint Sorin Vasile Susanu bikfalvi ortodox pap jelenlétében 2007. október 30-án elkészült jegyzőkönyv tanúsítja, hogy a bikfalvi ortodox egyház semmiféle jóváhagyás vagy építkezési engedély nélkül, törvénytelenül 90 százalékban felépített egy 3x5 m-es hőközpontot. Az ellenőrző bizottság mindjárt leállíttatta a munkálatokat.

Ráadásként:

1. Jómagam, együtt a földosztó bizottság minden egyes tagjával, több alkalommal is szenvedő alanyai voltunk az ortodox egyház képviselői által benyújtott feljelentéseket követő rendőrségi kivizsgálásoknak, éppen azért, mert nem dőltünk be különböző ,,irányításoknak", és nem ,,részesítettünk előnyben" senkit (ahogy elvárták volna), hanem csakis a törvény értelmében dolgoztunk, és dolgozunk ezután is.

2. Kovács Sarolta sem személyesen, sem telefonon soha nem keresett meg engem, így hát nem volt, aki elől ,,kitérjek", akivel szóba álljak. Talán valójában is meg fog keresni sérelmével.

Tisztelettel,

dr. Ráduly István, Uzon község polgármestere

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2007-11-23: Nyílttér - x:

Lisznyóban nem vásároltak temetőt (Visszajelzés)

A Háromszék 2007. november 2-ai számában Az ortodox egyház ,,bitorlási joggal" telekkönyvezett bikfalvi területe cím alatt Kovács Sarolta építészmérnöknő igazsága tudatában érvel.
2007-11-23: Közélet - Farkas Réka:

Vasárnap választunk

Vasárnap reggel hét és este kilenc óra között párhuzamosan zajlik az európai parlamenti választás és az egyéni körzetes választási rendszer bevezetéséről szóló népszavazás.