Népünnepélyt akarnak

2007. november 23., péntek, Közélet

Ki akarnak törni december elseje merev katonai és hivatalos ünnepléséből a román pártok, ezért idén kolbászos-táncos rendezvényt terveznek Sepsiszentgyörgy központjába.

Azt szeretnénk, ha mindenki magáénak érezné a nagy egyesülés évfordulóját, ezért színpadot állítanánk, melyen a megye minden együttese — románok és magyarok egyaránt — felléphet, hangulatot teremthet, körben pedig lacikonyhák szolgáltatnák az idénynek megfelelő meleg ételeket és italokat — ecsetelte elképzeléseit Ioan Solomon, aki ehhez mért költségvetést igényelt a városi tanácstól. Albert Álmos polgármester emlékeztette, hogy pár hete, amikor Dan Voiculescu konzervatív honatya és sajtómágnás itt járt, ígéretet tett az ünnepség teljes anyagi fedezetének előteremtésére. Ha ez nem történik meg, a megyeszékhely állni fogja a saját számláit, és találnak helyet a színpadnak is, de nem a színház sarkánál, mert az a Szentgyörgy-napoknak fenntartott helyszín.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2007-11-23: Közélet - Szekeres Attila:

Párhuzamok

Inkább figyelemfelkeltő gesztusnak, mint kiállításnak nevezte Jánó Mihály művészettörténész a tegnap este a Székely Nemzeti Múzeum ’56-os termében nyílt tárlatot...
2007-11-23: Közélet - Bodor János:

A zágoni tanács egyházi területet vásárol

A zágoni George Coşbuc Általános Iskola és a Ion Creangă Óvoda a római katolikus egyház területén áll.