A zágoni tanács egyházi területet vásárol

2007. november 23., péntek, Közélet

A zágoni George Coşbuc Általános Iskola és a Ion Creangă Óvoda a római katolikus egyház területén áll.

Mivel közérdekű épületekről van szó, bár a telekkönyv az egyház nevére szól, a visszaszolgáltatásra nem került sor. A tanács nem fektethet be egy lejt sem az egyház területén levő oktatási intézmények épületeinek karbantartásába, illetve korszerüsítésébe, pedig mindkettő rehabilitálása időszerű lenne. Kiss József polgármestertől megtudtuk: a helyi és a megyei önkormányzat megegyezett az egyházzal, hogy megvásárolják a területet. Ennek érdekében kormányhatározat-tervezetet dolgoztak ki, melyet elküldtek már Bukarestbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2007-11-23: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Népünnepélyt akarnak

Ki akarnak törni december elseje merev katonai és hivatalos ünnepléséből a román pártok, ezért idén kolbászos-táncos rendezvényt terveznek Sepsiszentgyörgy központjába.
2007-11-23: Közélet - Iochom István:

Tatarozzák a felsőlemhényi iskolát

Miután megtörtént az alsólemhényi Bem József-iskola felújítása, a tatarozást a felsőlemhényi 2-es számú iskola épületénél folytatják, ahol idén 300 000 lej áll rendelkezésre.