Mi, hol, mikor

2007. november 24., szombat, Mi, hol, mikor?
Adventi koszorú készítése

Kedden 17 órakor a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában a magyar történelmi egyházak képviselői jelenlétében indítják útjára a négy napig tartó ingyenes kézműves-foglalkozást, mely keretében a gyermekek adventi koszorúkat készíthetnek.

A Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapattal közösen szervezett adventvárás első délutánján a résztvevők ismertetőt hallhatnak az advent lényegéről, utána megkezdik a koszorúfonást, második nap, szerdán Kakas Zoltán az adventi népszokásokról beszél. December 1-jén a cserkészek adventváró rendezvényére kerül sor. (fekete)

Zene

A Hobo Blues Band ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében tart lemezbemutató koncertet.

Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház holnap 16 órától a nagyteremben a Katona József- és Madách Imre-bérleteseknek (volt nyugdíjas-, azaz Kiss Manyi-bérlet) mutatja be George és Lennie című előadását. John Steinbeck regényei alapján Barabás Olga rendezte, zeneszerző: Apostolache Zénó.

Pályázati tanfolyam

Az Amőba Alapítvány és a békéscsabai Regionális Tudáshálózatokért Alapítvány pályázatírási és pályázati menedzsmenttanfolyamot szervez oktatási intézmények számára. A tanfolyam a romániai strukturális alapok keretében januárban induló humánerőforrás-fejlesztés operatív programra készíti fel a résztvevőket sikeres pályázás céljából. A képzés gyakorlatias, konkrét pályázati anyag bemutatásával biztosítja a szükséges elméleti ismereteket. Időtartama négy nap (november 26—30.), és az Eurocenter Amőba Oktatási Központ székhelyén zajlik. Jelentkezni az oktatási központ titkárságán (Templom utca 1A. szám) naponta 9—17 óráig.

Művészet a környezetvédelemért

A Lármafa Egyesület által szervezett összművészeti, multikulturális rendezvényen ma 18 órától a Di Stefano bárban Greenpeace-előadás, 19 órától vetítés, 22 órától DJ-buli.

Képernyő

Bolygónk jövője címmel új angol ismeretterjesztő sorozatot indít vasárnap 18.30 órától az m1. A Bolygónk, a Föld című sorozatot kiegészítő háromrészes dokumentumfilmben szakértők szólnak a Föld jövőjét kutató munkájukról. A globális felmelegedés következményeit vizsgálják, melyek kihatnak az állatvilág összetételének megváltozására, továbbá korunk akut környezeti problémáit feszegetik, veszélyeztetett állatfajokra, földrajzi régiókra összpontosítva.

Hitvilág

* A sepsiszentgyörgyi Gyár utcai templomban ma 9 órától szentmise, 10 órától az Élet a Lélekben közösség lelkinapja. Igét hirdet Szénégető István marosvásárhelyi plébános. Vasárnap, Krisztus Király ünnepén a 12 órai szentmisén Tóth József baróti plébános, 18 órától pedig dr. Nagy-György Attila brassói plébános, a gyulafehérvári egyházmegye ifjúsági lelkésze tart prédikációt.

* A sepsiszentgyörgyi unitárius nőszövetség szeretetvendégséget tart az egyház tanácstermében vasárnap 16 órától, melyre elvárják a Nagyajtáról elszármazottakat is. Meghívott előadó nt. Fekete Levente lelkész, aki Nagyajtáról és Kriza Jánosról tart előadást.

Közönségszolgálat

A Kovászna megyei lakosság-nyilvántartó közli, hogy a hét végi népszavazás megkönnyítése érdekében a helyi lakosság-nyilvántartó szolgálatok — Barót, Bodzaforduló, Gelence, Kézdivásárhely, Kovászna, Ozsdola, Sepsiszentgyörgy — a következő program szerint tartanak nyitva: szombaton 8.30—14, vasárnap 8—20.30 óráig.

Ügyeletes gyógyszertárak

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20 óráig a Păiuş David hadnagy úti Elixir (telefon: 322 459), csütörtökig naponta 20—8 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 351 057), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka az Aranykígyó (361 550), hétfőtől éjszaka a Salix (364 974), Kovásznán szombaton 8—13 óráig a Farmacom, 8—12 óráig a Vipera, vasárnap 9—13 óráig a Cella-Zărnescu gyógyszertár szolgálatos. Éjszaka az ügyeletest csak sürgős esetben keressék!

Fogászati ügyelet

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 és 14―16 óráig a DHD fogászat (Stadion utca 16., telefon: 351 069) teljesít sürgősségi szolgálatot.

Labdarúgás

* A IV. liga 16. fordulójának mérkőzései: Bodok—Gelence, Ozsdola—Szitabodza, Sepsiszentgyörgy—Hidvég, Szentkatolna—Dálnok, Barót—Illyefalva, KSE—Csernáton, Zágon—Bardoc. A Perkő áll. * A megyei bajnokság hét végi összecsapásai: Zágon II.—Nagyborosnyó, Szotyor—Kézdiszentkereszt, Zabola—Bereck, Torja—Uzon, Tamásfalva—Kommandó, Papolc—Lécfalva, Réty—Kőröspatak, Kilyén—Maksa. Bölön áll. * Ma Steaua—Dinamo örökrangadó a labdarúgó I. liga 16. fordulójában. A meccset a Kanal D-n nézhetik meg este fél kilenctől. A forduló további találkozói: ma: Beszterce—Kolozsvári CFR (13.30, Naţional TV), Kolozsvári U—Jászvásári Poli (14 óra, Telesport); vasárnap: Galaci Oţelul—Konstancai Farul (13 óra, RTV 1), FC Vaslui—Urziceni (13.30 óra, Naţional TV), UTA—Rapid (14 óra, Antena 1), Mioveni—Pandurii (19 óra, Telesport), Temesvári Poli—Piatra Neamţ (20.30 óra, Kanal D). Tegnap rendezték meg a Craiova—Buzău mérkőzést, amely lapzárta után fejeződött be.

Kosárlabda

Ma 12 órától Sepsiszentgyörgyön a Mikes Kelemen Főgimnázium sporttermében kerül sor a Kós Károly ISK és a Brassói Galactica férfi B-osztályos kosárlabda-mérkőzésre. A kézdivásárhelyi B-osztályos együttes is otthon játszik, a KSE ellenfele a Braşovia. A találkozóra ugyancsak ma kerül sor a Turóczi Mózes Általános Iskola sporttermében 13.30 órától. A megyeszékhelyi A-osztályos női kosárlabdacsapat ma Jászvásáron vendégeskedik, a 11 órától sorra kerülő viadalon a Váncsa Kató irányította Mikes Kelemen ISK a Naţionallal mérkőzik meg.

Futsal

A sepsiszentgyörgyi Spicom a B-osztályos futsalbajnokság 9. fordulójában Marosvásárhelyre látogat, ahol a listavezető City’US lesz a háromszékiek ellenfele. Az összecsapás ma 14 órakor kezdődik. Nyolc forduló után a rangsor: 1. City’Us 18 pont, 2 Spicom 16 p., 3. Gyergyószentmiklós 12 p. (36—32), 4. Craiova 12 p. (43—45), 5. Piskitelep 10 p., 6. Déva 3 p.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2416
szavazógép
2007-11-23: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Aquapark Sepsiszentgyörgyön?

Emeletes parkolóházat, multifunkcionális — sportversenytől tudományos konferenciáig mindenféle rendezvény befogadására alkalmas — termet és aquaparkot létesítene Sepsiszentgyörgyön egy vállalkozó.
2007-11-24: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a forrón szeretett édesanya és nagymama,
RENŢEA ELENA
(Puki)
volt egészségügyi dolgozó
életének 77., házasságának 51. évében, özvegységének 10. hónapjában rövid szenvedés után eltávozott szerettei köréből.
Temetése 2007. november 25-én 13 órakor lesz a Váradi József utcai ortodox templomból.
Részvétfogadás a temetés napján 12 órától.
Emléked szívünkben örökké élni fog.
Szerettei
2504448