Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Toroczkai László SepsiszentgyörgyönA másik Magyarország

2007. május 29., kedd, Közélet
Erdélyi körútja utolsó állomásaként vasárnap este Sepsiszentgyör­gyön tartott előadást Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjú­sági Mozgalom elnöke.
Elkísérte a nagyváradi szervezet vezetője, Lokodi Ferenc, aki beszámolt erdélyi terjeszkedésükről: szaporodnak a tagszervezetek, Kézdivásárhelyen már egy éve működik, a napokban megalakult Szatmáron és Székelyudvarhelyen is. ,,Új magyar szövet­séget kell kötni, amely jövőt biztosít gyermekeink számára. Ezzel tar­tozunk őseinknek és utódainknak” — fogalmazott Lokodi. ,,Tavaly ősz óta a megcsonkított Magyarország élhetetlen hellyé vált, és nem tölti be az anyaország szerepét sem” — tette hozzá. Kifejtette: az anya táplálja gyermekét, ám Magyarország nem teszi ezt, 93 000 négyzetmé­teres multiplazává vált, amelynek nincs nemzetgazdasága. ,,Nem gyurcsányi köztársaságban szeretnénk élni, hanem Magyarországon” — fogalmazott, de leszögezte: a hazánk a szívünkben és esetleg a fejünk­ben van, nem a papírokban, határoktól függetlenül az egész Kárpát-medencét annak tekinthetjük. ,,Leigázták, felszámolták a történel­mi Magyar­országot, ezen még lehet változtatni, de az példátlan, amit az elmúlt tizenhét évben át kellett élnünk: lerománozzák a székelyt Budapesten, megkergetik azt a magyart, aki Árpád-sávos lobogóval vonul, és leárulózzák, elkergetik a magyarországit Székelyföldről” — emelte ki Toroczkai. Előadásában beszélt a mozgalom eddigi kezde­ményezéseiről, és bemutatta hetilapjukat, a Magyar Jelent.
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2007-05-29: Közélet - Iochom István:

Csatlósnak a tanácsból is távoznia kellene (Tamás Sándor szerint)

Mint már hírül adtuk, szerdán délelőtt Csatlós Mihály Levente kézdivásárhelyi önkormányzati képviselő kilépett az RMDSZ-ből.
2007-05-29: Belföld - x:

Hírsaláta

AZ ÓVATOS ÁLLAMFŐ. Temesváron elnöksége két és fél esztendeje óta először kifütyülték Traian Băsescut a helyi sportpályán. Különben hét végi kiruccanásain — Szebenben is — az államfő távol tartatta magától a sajtót, úgy látszik, nem akarta, hogy újabb aranyköpései (pl. Isten akarata volt, hogy megnyertem a népszavazást) vagy agresszív megnyilvánulásai a közvélemény elé kerüljenek. (Gândul)