Kényszerű táblacsere

2012. május 15., kedd, Közélet

Mások után a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal is táblacserére kényszerült székhelye homlokzatán, miután erre vonatkozó átiratot kapott a prefektúrától. A sorozatban jelentgető Dan Tănasă április végén e-mailben jelezte kifogásait a prefektúrán, május első napjaiban az érvényben lévő jogszabályokra hivatkozva György Ervin akkor még tisztségben lévő kormánymegbízott kérte a feliratok cseréjét az intézmény vezetőségétől.

A munkaerő-foglalkoztatási hivatal homlokzatán évekkel ezelőtt kifüggesztették a román feliratokat, majd elhelyezték mellette a hasonló, magyar nyelvű táblákat is. Kelemen Tibor intézményvezető tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: tavaly a magyar felirat hiánya miatt kaptak felszólítást, most pedig a magyar megnevezés elhelyezése kapcsán. A költségek ugyan nem szerepeltek az idei költségvetésben, a napokban azonban megtörtént a táblacsere az épület homlokzatán.
Kelemen Tibor hozzáfűzte: egy magyar nemzetiségű személy az Országos Diszk­rimináció­ellenes Tanácsnál jelentette fel az általa vezetett hivatalt, illetve további 33 megyei intézményt is. A panaszos által jelzett magyar nyelvű tájékoztatók és a magyar nyelvet beszélő személyzet hiánya kapcsán indított eljárásban még nem született döntés, bár a törvény által megszabott 90 napos határidő lejárt. Kelemen Tibor elmondta: egyelőre várják a hatóság átiratát, és reméli, hogy az általa vezetett intézményt felmentik a panaszos vádjai alól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2012-05-15: Közélet - Szekeres Attila:

Tiszta választásokért

A megvesztegetés és a törvénytelen szavazás ellen próbál fellépni a közigazgatási és belügyminisztérium. Ez irányú kampányát a választási korteskedés nyitánya előtti napon kezdte Bukarestben.
2012-05-15: Közélet - Madarasi István:

Székely címerek Jászvásárban

Egyre erősebb a sepsiszentgyörgyi jelenlét a kétévente megrendezendő Országos Genealó­giai és Heraldikai Kongresszusokon.