Sean Penn estélye Haitiért

2012. május 16., szerda, Magazin

Sean Penn amerikai színész-rendező nagyszabású estélyt rendez Haiti megsegítésére május 18-án a 65. cannes-i filmfesztiválon.

A Karnevál Cannes-ban címmel a 2010. január 12-i földrengés sújtotta Haiti megsegítésére rendezett jó­tékonysági gálaestet – amelynek egyik díszvendége Giorgio Armani olasz divattervező lesz – három humanitárius szervezet kezdeményezte: a Sean Penn által alapított J/P Haitian Relief Organization (J/P HRO), a Paul Haggis kanadai rendező nevével fémjelzett Artists for Peace and Justice, valamint Petra Nemcova manöken Happy Heart’s alapja.
A 2010-es földrengésben több százezren vesztették életüket, a természeti katasztrófa alapjaiban változtatta meg a világ egyik legszegényebb országában az életet. Néhány nappal a katasztrófa után Sean Penn személyesen utazott Haitire, hogy segítse a lakosságot, majd oda is költözött, és létrehozta civil szervezetét az infrastruktúra újjáépítésének támogatására. Ekkoriban Paul Haggis és Petra Nemcova is a szigetországban tartózkodott.
"A cannes-i fesztivál örömmel csatlakozik Sean Penn küzdelméhez Haiti és lakosainak megsegítésére" – olvasható a fesztivál közleményében. A szervezők arra is emlékeztetnek, hogy a filmes mustra történetében eddig két alkalommal rendeztek hasonló jellegű jótékonysági estet: 1984-ben a párizsi Pasteur Intézet támogatására, 1996-ban pedig a tűzvész sújtotta velencei La Fenice operaház újjáépítése érdekében. Thierry Frémaux művészeti igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy Sean Penn Cannes nagy barátja: színészként és rendezőként is részt vett már a fesztiválon, 2008-ban pedig a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke volt.
A világ legrangosabb filmes seregszemléje ma kezdődik és május 27-ig tart Cannes-ban.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2012-05-16: Magazin - :

Caballé a Sagrada Famíliában

Ötezer ember előtt fog énekelni pénteken Monserrat Caballé világhírű szoprán a barcelonai Sagrada Fa­mília-templomban. A katalán városban csütörtökön és pénteken tartják a Pogányok udvara elnevezésű eszmecserét, amelyen harmincöt értelmiségi vitatja meg a katolikus egyház szervezésében a művészet, a szépség és a transzcendencia kérdéseit. A világhírű operaénekes a tanácskozás záróeseményeként lép fel a Szent Család-templomban.
2012-05-16: Riport - B. Kovács András:

A mozgalom erkölcsi felelőse (LAM-történet)

Kató Béla kuratóriumi elnök vallomása
Bárhonnan kezdjük legombolyítani a LAM-história fonalát, bárki meséli el a történtek rá eső részét, a szálak minden irányból és minden esetben egy központi személyiséghez, Kató Béla mai és akkori kuratóriumi elnökhöz vezetnek.