Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Rongálják a kommandói utat

2012. május 23., szerda, Közélet

Lassan járhatatlanná válnak a Kovásznát Kommandóval összekötő út bizonyos szakaszai. A tavaszi hóolvadás, az eső fellazította az úttestet, szinte felszántották a rajta áthúzott farönkök.

A fakitermelő cégek ugyanis az úttesten át is vontatják a kivágott fát, sőt, az út szélén ideiglenes lerakatokat létesítettek. Törik az utat a rönkszállító tehergépkocsik is, melyek sokszoros túlsúllyal közlekednek.
Kocsis Béla polgármester elmondta, az úttest állapota miatt valószínűleg bajban lesznek azok, akik alacsonyabb személygépkocsival szeretnének Kommandóra jutni.
Ennél súlyosabb, hogy a helybeliek akár útlezárást is kilátásba helyeznek, ha nem oldódik meg a probléma.
A helyzetről tájékoztatták az út kezelőjét, a megyei tanácsot, azt várják, szólítsák fel a fakitermelőket, hogy ne rongálják tovább az utat. A kommandói utat tavaly is javították, a tél folyamán is rendszeresen takarították, így nem volt különösebb fennakadás a forgalomban.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2307
szavazógép
2012-05-23: Közélet - Iochom István:

Új tejcsarnok Bereckben

Tegnap délelőtt a Covalact Rt. vezetői Bereck elöljárói jelenlétében meglátogatták a művelődési központ alagsorában az európai uniós előírásoknak megfelelően berendezett új tejcsarnokot.
2012-05-23: Közélet - :

Minden szentgyörgyi számít

Azokkal is kapcsolatot kíván ápolni a város, akik sepsiszentgyörgyi származásúak, de jelenleg nem itt élnek – közölte Antal Árpád polgármester,