Kiégett egy autóbusz

2012. május 23., szerda, Közélet

Tegnap 13 óra körül minden valószínűség szerint rövidzárlat miatt kigyúlt a Brassó–Bârlad útvonalon közlekedő távolsági autóbusz Bereck végében, a Sissi obeliszkje előtti kanyarban.

Szerencsére az utasok közül senki nem sérült meg, és a csomagokat is sikerült kimenteni az égő járműből. A kézdivásárhelyi tűzoltók helyszínre érkezése előtt a gépkocsivezető és pár utas kézi tűzoltó készülékkel megpróbálta kioltani a tüzet, de mire a tűzoltók és a céhes város rendőrsége bűnügyi osztályának munkatársai a helyszínre érkeztek, a jármű már teljesen kiégett. Három órakor a pórul járt utasok még mindig várták a szállítási cég járművét, hogy eljussanak Bârladba.(Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2012-05-23: Közélet - :

Bécsben az Osonó

Brüsszeli és vilniusi múlt heti fellépése után jövő héten Bécsben, a Wiener Festwochen rendezvényen mutatja be a magyarországi Krétakör alkotóműhellyel közösen a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Krízis című trilógia harmadik darabjaként készült, A papnő című, drámapedagógiai eszközökkel létrehozott előadást.
2012-05-23: Világfigyelő - :

Kormányalakítási talányok Szerbiában

A szerbiai választások második fordulóját Nikolić nyerte, a VMSZ mégis kitart a Tadić vezette Demokrata Párt mellett. Számításai nem alaptalanok, hiszen szövetségese mind a tartományi, mind a köztársasági parlamentben jó pozíciókat szerzett. A választásokon egyik párt sem ért el a kormányalakításhoz elegendő többséget a köztársasági parlamentben, így vasárnap éjszaka óta folynak a találgatások az események további kimeneteli lehetőségeiről. Elemzők becslése szerint a kormányalakítás nem lesz gyors folyamat.