Mai levelünkEgy kitüntetés margójára

2007. november 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

(Levél Bukarestbe)

Kedves Szalay Zsolt! Azért választottam nyílt levélben történő gratulációt a felfedezés örömével olvasott hír kapcsán, miszerint díjat nyert a MOL, mert lapunk Pénz-piac-vállalkozás rovata évek óta rendszeresen követi sikeres nemzeti-nemzetközi szerepléseteket, a romániait is!

És nyújtom feléd baráti jobbom! Neved nem szerepel a lapalji hírben, s célom e levéllel, hogy a háromszékiek is ismerjenek meg; tudják meg, hogy a számok-adatok mögött, a kudarcot, sikert egyformán kimutató statisztika mögött emberi felelősség, fáradságos emberi munka rejtőzik. És a céget becsülettel képviselni próbáló szakemberé, a MOL romániai képviselete ügyvezető igazgatójáé, a sokat utazó, szerteágazó, sok mindenre figyelő, kétgyermekes családapáé! A MOL Románia a Segíthetek? nem kereskedelmi kampányok Silver Award for Excellence díját fiatal romániai sportolók anyagi támogatásáért kapta, s hiszem, megérdemelten. Mert a közel másfél ezer pályázó közül kiválasztott 240 egyéni sportoló és csapat tavalyi és idei 80 000 eurós támogatása nem kis összeg, és szavakba aligha fogható, szép gesztus! Mindannyiunk s a iaşi-i, csíkszeredai, karánsebesi sportiskolások, sportklubos diákok örömére is mily szépen fogalmaztad meg: ,,Ez az akció szerepvállalás. Egy olyan cégnek, mint a MOL Románia, úgy gondolom, evidens, hogy ilyen akciókat támogasson... Ha azt akarjuk, hogy tíz év múlva is legyenek Romániában kiváló sportolók, ehhez már idén el kell köteleznünk magunkat..." És lám, közel esztendeje elhangzott szavaidnak hitelt adtatok. A megtisztelő díj, illetve kitüntetés is ezt igazolja. Személyes ismeretségünk óta követem mind a te tevékenységedet, mind az általad képviselt cégét, s tudom, hogy segítő-szponzoráló szándékotok nem csak a hazai sport fellendítésére irányul; a torontálkeresztesi orvosi rendelő és játszótér átadásától a torockói MOL-táborig nagyon sokágú! Szaporodnak a MOL-kutak Erdély- és Székelyföld-szerte is. Ennek arányában növekszik gondod, felelősséged. Felelősség okosan sáfárkodni azzal a pénzzel, mely rászorultak támogatására fordítható! Ehhez kívánnak erőt, egészséget és romániai ,,kitartást" háromszéki barátaid.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4453
szavazógép
2007-11-28: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Le Drakulával!
Új ,,márkát" kell teremteni Romániának, elég volt abból, hogy az országot Drakulával, a vámpír gróffal hozzák összefüggésbe — mondta Ovidiu Silaghi kereskedelmi miniszter. Ugyanakkor bejelentette, hogy 15 millió eurót szánnak közvetlen országarculat-reklámra, és négy év alatt további 75 millió eurónak megfelelő összeget költenek a romániai idegenforgalom külföldi népszerűsítésére.
2007-11-29: Máról holnapra - Bogdán László:

Hogyan tovább?

A viszonylag alacsony részvétel miatt tehát a független jelöltként induló Tőkés László is — egyedül rá többen szavaztak, mint több nagy múltú román pártra — és az RMDSZ-lista első két helyezettje, Frunda György és Sógor Csaba is bejutott az Európai Parlamentbe.