Határidő-hosszabbítás gazdapályázatra

2012. június 29., péntek, Közélet

Július 13-ig hosszabbították meg a Félig önfenntartó gazdaságok támogatása című fejezet pályázhatóságát.

A szakminisztérium 141. számú támogatási programjára eddig Háromszékről csupán 44 pályázat érkezett, ezzel országos szinten megyénk az utolsó helyen áll, még a szomszédos Hargita megyében is ennél csaknem hússzor nagyobb érdeklődés. A vidékfejlesztési iroda szakemberei szerint a gazdák idegenkednek attól, hogy egyéni vállalkozói engedélyt (PFA) váltsanak ki (ezt csak a pályázat megnyerése után kell megtenni), de Háromszéken pályázatíró sincs elég. Ezért most a megyei agrárkamara szakemberei is vállalják a pályázatok elkészítését. A félig önfenntartó gazdaságok alatt azok a farmok értendőek, amelyek a családi fogyasztáson kívül termékeik egy részét a piacon értékesítik. A pályázat révén gazdaságonként 7500 euró nyerhető el, amit öt esztendőn át, évenként egyenlő összegben folyósítanak. A kiírás szerint a pályázónak nem kell önrésszel rendelkeznie, nem lehet idősebb 62 évesnél, gazdaságának pedig szerepelnie kell a kifizetési ügynökség farmnyilvántartójában vagy a gazdalajstromban. Alapfeltétel, hogy olyan gazdasággal kell rendelkeznie, amely 2 és 8 közötti, úgynevezett gazdasági egységgel bír. A pályázatokat tehát július 13-ig fogadják a vidékfejlesztési irodában, Sepsiszentgyörgyön a vasútállomás mellett, a Termés utca 1. szám alatt. Itt bővebb információ is igényelhető (telefon: 0736 600 899).  (fer-)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1504
szavazógép
2012-06-29: Közélet - :

Jubileumra készül a LAM

Idén húszéves az illyefalvi LAM Alapítvány, a jubileumot a hét végén kétnapos rendezvénnyel ünneplik. A rendezvénysorozatot az e héten zajló képzőművészeti alkotótábor nyitja, a most készülő festményekből vasárnap nyílik kiállítás a KIDA-központban.
2012-06-29: Közélet - :

Virágos étkek

Muskátliszirom bodzazselében, rózsaszirmos pala­csinta bodzaszörpös karamellmártással, rántott tökvirág Orly-módra, árvácskás puding, csirkemellcsíkok rózsaszirommal...