Jubileumra készül a LAM

2012. június 29., péntek, Közélet

Idén húszéves az illyefalvi LAM Alapítvány, a jubileumot a hét végén kétnapos rendezvénnyel ünneplik. A rendezvénysorozatot az e héten zajló képzőművészeti alkotótábor nyitja, a most készülő festményekből vasárnap nyílik kiállítás a KIDA-központban.

De a jubileumra könyvbemutatóval is készülnek, a Háromszék munkatársa, B. Kovács András interjúkötetét szombat délután ismertetik a közönséggel. Ezenkívül szombaton még szakmai szemináriumot szerveznek Jövőkép a múlt tükrében címmel, aznap még a P. U. L. B. Együttes KAF megzenésített verseiből tart koncertet a vártemplomban, vasárnap pedig gyerekprogramokkal, illetve a nemEz koncertjével csalogatják a közönséget Illyefalvára.       (vop)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1535
szavazógép
2012-06-29: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Guruló zöld őrjárat

Immár több mint egy hónapja újraindult a zöld őrjárat Sepsiszentgyörgyön, a tavalyi sikeres együtt­működés után idén is felújították a partnerséget a Tega Rt., illetve a Babeş–Bolyai Tudományegyetem környe­zetmérnöki szakának hallgatói.
2012-06-29: Közélet - :

Határidő-hosszabbítás gazdapályázatra

Július 13-ig hosszabbították meg a Félig önfenntartó gazdaságok támogatása című fejezet pályázhatóságát.