Élő közvetítés a Székely Vágtáról

2012. június 30., szombat, Közélet

Akárcsak tavalyi első kiadását, idén is a Duna tévé közvetíti a Nemzeti Vágta egyetlen határon túli előfutamát, a Székely Vágtát.

Július 15-én, a futamok napján négy alkalommal jelentkezik élőben a tévéstáb az eresztevényi Óriáspince-tetőről: első bejelentkezés 13.10–13.55, aztán 14.30–15.30 és 16.30–17.00 óra között, ezeken a közvetítéseken bemutatják az induló településeket és lovas képviselőiket, illetve a kísérőprogramokból is ízelítőt adnak, majd a döntőt és a díjátadást közvetítik 18.00–18.45 óráig. A Székely Vágta programja egyébként nagyjából végleges, a futamok mellett számos más – természetesen lovas – műsorral várják a közönséget: lesz díjugrató verseny, Puszta Ötös és csikós bemutató, díjlovaglás, hírességek fogathajtó versenye és vágtája, lósimogatás és pónilovazás, valamint előadások: a Kálnoky-lovarda a Szent György legenda, a Szilaj Ha­gyo­mányőrző Egyesület és a háromszéki barantacsapatok Zalán futása lovasbemutatójával készülnek.  (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1485
szavazógép
2012-06-30: Közélet - :

Öt-hat feketemunkás kikerül

Nem nagyon jelentős a feketén foglalkoztatottak száma Háromszéken – havonta öt-hat, szerződés nélkül dolgozó személyt azonosítanak a megyei munkaügyi felügyelőség emberei –, de az állandó ellenőrzés és a borsos (fejenként tízezer lejes) bírság dacára mindig akad munkaadó, aki elmulasztja a formaságokat, és ráfizet.
2012-06-30: Közélet - :

Választási kampányban előkerül a nacionalizmus (Németh Zsolt Bukarestben)

Magyarország nem politikai színezete, hanem cselekedetei alapján ítéli meg Románia kormányát, és folytatni szeretné az elmúlt években kibontakozott együttműködést – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek, miután tegnap a bukaresti külügyminisztériumban tárgyalt.