Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Öt-hat feketemunkás kikerül

2012. június 30., szombat, Közélet

Nem nagyon jelentős a feketén foglalkoztatottak száma Háromszéken – havonta öt-hat, szerződés nélkül dolgozó személyt azonosítanak a megyei munkaügyi felügyelőség emberei –, de az állandó ellenőrzés és a borsos (fejenként tízezer lejes) bírság dacára mindig akad munkaadó, aki elmulasztja a formaságokat, és ráfizet.

Ördög Lajos munkaügyi igazgató szerint többnyire inkább késésről van szó, mint hosszan tartó feketemunkáról: egy munkaszerződés elkészítése orvosi vizsgálatokkal és minden egyébbel, elég nagy bürokráciával jár, a munkavállaló pedig addig is dolgozik. Nagyobbrészt szezonmunkások kerülnek ilyen helyzetbe néhány olyan munkakörben, ahova nem lehet napszámosokat alkalmazni.  (demeter)
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2012-06-30: Közélet - :

Táborzáró a Kosztándi Képtárban

Tegnap délután az eddigi szokástól eltérően nem a Grand Hotel Bálványos termeiben, hanem a kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban nyílt meg a harmadik bálványosi művésztábor kiállítása.
2012-06-30: Közélet - :

Élő közvetítés a Székely Vágtáról

Akárcsak tavalyi első kiadását, idén is a Duna tévé közvetíti a Nemzeti Vágta egyetlen határon túli előfutamát, a Székely Vágtát.