M Stúdió MozgásszínházKisvárdai díj

2012. július 9., hétfő, Kultúrkert

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mint a fagyöngy című előadásával vett részt a Ma­gyar Színházak XXIV. Kisvárdai Feszti­válján, ahol a társulat munkája a színházi szakma és a kritikusok elismerését egyaránt kiérdemelte.

A kilencnapos seregszemlén huszonnyolc magyarországi és határon túli társulat harminchat előadását mutatták be.
A számos pozitív visszajelzés mellett a szakmai zsűri (Csikos Sándor színművész, Jeles András rendező, Kulcsár Edit dramaturg, dr. Várszegi Tibor kritikus-esztéta és Zappe László kritikus) a díjátadáson Gemza Pétert, a Mint a fagyöngy rendezőjét a szöveg, a mozgás, a díszlet, a látvány és a hangzásvilág szerves egységét megteremtő rendezői munkájáért egyéni díjban részesítette. A fesztiválszereplést követően Bóta Gábor így írt az előadásról: „Kényszerhely­zetben összezártságról, a szabadság múlhatatlan igényéről, a vízhez hasonló létszükségletéről, tűrésről, szenvedésről, próbatételek sorának kiállásáról szól gyönyörűen. Próza és tánc tökéletesen természetes ke­veréke. Gemza Péter rendező által gondosan megkomponáltak a kis rezdülések, szemvillanások is. Költői szépségű, zsigeri élményt jelentő előadás.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2462
szavazógép
2012-07-09: Kultúrkert - Hecser László:

A vargyasi kultúra hajléka: a Daniel-kastély

Méltán nevezhetjük a vargyasi kultúra hajlékának a Daniel-kastélyt, számos művelődési rendezvénynek adott már otthont, s miként legutóbb a TransylMania együttes tizedik évfordulóján is láthattuk, a zene, koncertek mellett jól megférnek a kiállítások, kézművessátrak, hagyományainkat fel­e­levenítő foglalkozások.
2012-07-09: Kultúrkert - Nagy B. Sándor:

Fiatal színészek Sepsiszentgyörgyön

Három fiatal színművész szerződött tavaly ősszel a Tamási Áron Színház társulatához, ketten hazatértek szülővárosukba, egyikük Budapestről igazolt Háromszékre. Benedek Ágnes, Derzsi Dezső és Kónya-Ütő Bence első sepsiszentgyörgyi évadjáról, szakmájáról, közérzetéről mesélt.