Nézőtéri zsörtölődés

2007. június 15., péntek, Nyílttér
Nagyon vártam Jordán Tamás és Sebő Ferenc előadóestjét. Rendkívüli élményre készültem, nem is csalódtam bennük. Csak a szentgyörgyi tévések jólneveltségét kifogásoltam.

Az általánosítás nem helyénvaló, hiszen csak az operatőrhölgy sétált tűsarkú cipellőjében a színpad előtt, s miután kétperces felvételét befejezte, a kamera állványát kezdte összeszedni, csattogott, sziszegett — gondolom, valami ultramodern szerkentyű lehetett, gombnyomásra csuklott össze, vagy mi... A felvevőgép zurrogása csak az első sorban ülőket zavarta volna, ha őkegyelme nem kezd el kopogó léptekkel forgolódni az önműködő masina körül... De bármennyire is kötetlennek tűnt az előadók és a közönség közötti kapcsolat, Jordán Tamásnak meg kellett állnia, hogy felkérje a lábatlankodót, fejezze be a munkáját, és hagyja őket is dolgozni. Szégyelltem magam.

Mit ad isten, beülök az Örkény Színház első előadására, és kit látok az első sor előtt sürgölődni? Ugyanazt az operatőrhölgyet, ugyanazon a tűsarkon.... Felmegy a függöny, de én már csak a tévésre tudok figyelni, várom, mi lesz, ha befejezi a felvételt. A csattogás csendesebb, ám az első sorban ismerőse ülhet, mert többször odahajol, mond valamit neki, megint kamerázik, megint cseveg... Közben pedig a színpadon megy A testőr, és amíg rá figyelek, nem látom, mi történik a deszkákon.

Hát, kedves tévések, szóljatok a kolléganőnek, máskor várja meg a szünetet, mert nagyon zavaró, ahogyan ő dolgozik. A színház pedig, amikor beleegyezik, hogy tévéfelvétel készüljön az előadásairól, kiköthetné: a gépeket, kábeleket kizárólag szünetben szabad leszerelni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1488
szavazógép
2007-06-15: Nyílttér - x:

Őseimet keresem

Ükapámnak és leányának, karatnai Bodó Ilona dédanyámnak (férje mezőpaniti Bodó Mózes szászrégeni vizsgálóbíró volt) sírhelyét szeretném megkeresni.
2007-06-15: Közélet - Váry O. Péter:

Felszámolták a Pacé fertőjét (Romokban a romák tanyája)

Tegnap hajnalban a közösségi rendőrség és a rendőrség támogatásával a sepsiszentgyörgyi városi kertészet munkásai kirámolták az egykori pacéi sífelvonóból a közel tíz éve ideiglenesen beköltöztetett roma családok ingóságait, majd buldózerrel lerombolták a lakhatásra már nem alkalmas épületet, illetve a köré felhúzott pajtákat.