Változások az Oltfejben

2007. december 6., csütörtök, Faluvilág

Tizenhét esztendőnek kellett eltelnie ahhoz, hogy jelentősebb változásokra számíthassunk Málnásfürdő életében.

Volt szó lapunkban arról, hogy a csíkszeredai székhelyű Aquaprofit, üdülő- és fürdőhelyek fejlesztési tervezeteinek elkészítésére szakosodott cég a községi önkormányzat kezébe adta Málnásfürdő fejlesztésének hatástanulmányát, mely elsősorban az Olt magas teraszán elterülő térségen egy ún. aquapark felépítését alapozza meg. A fürdő fejlesztésének második része azonban a fürdőtelepre vonatkozik, s borvizes kezelőközpont megépítése lenne A borvíz útja program keretében.

Az élményfürdő hatástanulmánya a lehető legjobbkor készült el, ugyanis a már sepsiszentgyörgyi székhellyel is rendelkező FBSA Transylvania külföldi kapcsolatokat teremtő és nagy terveket ajánló cég belefoglalta a megyei tanács által megrendelt átfogó fejlesztési terv turisztikai ajánlataiba. ,,Úgy érzem, hogy Kovászna megyei ajánlataink, elképzeléseink táptalajra találnak az európai nagy beruházóknál, s akkor ránk pillant az EU" — nyilatkozta lapunknak dr. Für Sándorné, a cég képviselője.

Nem kis horderejű megvalósításoknak néz elébe a községközpont. Elkészült ugyanis a rég megálmodott sípálya és üdülőközpont megvalósíthatósági tanulmánya, ezzel párhuzamosan pedig a helybeli fogyasztási szövetkezettől megvásárolt emeletes épület átalakítási tervezete. A községháza lesz ez, s megfelelő körülmények között működhet majd benne a helyi tanács és a polgármesteri hivatal. Lebontottak a település központjában egy romos épületet, a szabaddá tett helyre az Állami Lakásügynökség által építendő lakásokat tervez az önkormányzat málnásfürdői fiatalok számára.

Az uniós elvárásoknak megfelelően mind a két településen — a községközpontban és a fürdőn is — tervezik egy ravatalozóház építését, melyre megfelelő helyet is találtak a temetőkben. Erre a célra közbeszerzési eljárást indítottak. A szaktanulmányok elkészültek — mondták —, s ha az idő is engedné, legalább az egyik építésébe belekezdenének.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 210
szavazógép
2007-12-06: Család - x:

Karácsonyi jótékonyság

Az Erdélyi Református Egyházkerület december 1—16. között idén is megszervezi a Cipősdoboznyi szeretet erdélyi gyerekekért karácsonyi jótékonysági akciót.
2007-12-06: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

A hollandok nemcsak segítenek, perelnek is (Élő egyház)

Tavaly október elejétől helyezték a megüresedett egerpataki lelkészi állásba t. Bod Péter fiatal református lelkipásztort, s mint eddig, a szomszédos Szacsva híveinek mindenkori lelki gondozása is feladata.