Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Változások az Oltfejben

2007. december 6., csütörtök, Faluvilág

Tizenhét esztendőnek kellett eltelnie ahhoz, hogy jelentősebb változásokra számíthassunk Málnásfürdő életében.

Volt szó lapunkban arról, hogy a csíkszeredai székhelyű Aquaprofit, üdülő- és fürdőhelyek fejlesztési tervezeteinek elkészítésére szakosodott cég a községi önkormányzat kezébe adta Málnásfürdő fejlesztésének hatástanulmányát, mely elsősorban az Olt magas teraszán elterülő térségen egy ún. aquapark felépítését alapozza meg. A fürdő fejlesztésének második része azonban a fürdőtelepre vonatkozik, s borvizes kezelőközpont megépítése lenne A borvíz útja program keretében.

Az élményfürdő hatástanulmánya a lehető legjobbkor készült el, ugyanis a már sepsiszentgyörgyi székhellyel is rendelkező FBSA Transylvania külföldi kapcsolatokat teremtő és nagy terveket ajánló cég belefoglalta a megyei tanács által megrendelt átfogó fejlesztési terv turisztikai ajánlataiba. ,,Úgy érzem, hogy Kovászna megyei ajánlataink, elképzeléseink táptalajra találnak az európai nagy beruházóknál, s akkor ránk pillant az EU" — nyilatkozta lapunknak dr. Für Sándorné, a cég képviselője.

Nem kis horderejű megvalósításoknak néz elébe a községközpont. Elkészült ugyanis a rég megálmodott sípálya és üdülőközpont megvalósíthatósági tanulmánya, ezzel párhuzamosan pedig a helybeli fogyasztási szövetkezettől megvásárolt emeletes épület átalakítási tervezete. A községháza lesz ez, s megfelelő körülmények között működhet majd benne a helyi tanács és a polgármesteri hivatal. Lebontottak a település központjában egy romos épületet, a szabaddá tett helyre az Állami Lakásügynökség által építendő lakásokat tervez az önkormányzat málnásfürdői fiatalok számára.

Az uniós elvárásoknak megfelelően mind a két településen — a községközpontban és a fürdőn is — tervezik egy ravatalozóház építését, melyre megfelelő helyet is találtak a temetőkben. Erre a célra közbeszerzési eljárást indítottak. A szaktanulmányok elkészültek — mondták —, s ha az idő is engedné, legalább az egyik építésébe belekezdenének.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1038
szavazógép
2007-12-06: Család - x:

Karácsonyi jótékonyság

Az Erdélyi Református Egyházkerület december 1—16. között idén is megszervezi a Cipősdoboznyi szeretet erdélyi gyerekekért karácsonyi jótékonysági akciót.
2007-12-06: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

A hollandok nemcsak segítenek, perelnek is (Élő egyház)

Tavaly október elejétől helyezték a megüresedett egerpataki lelkészi állásba t. Bod Péter fiatal református lelkipásztort, s mint eddig, a szomszédos Szacsva híveinek mindenkori lelki gondozása is feladata.