Megoldás lenne

2007. december 8., szombat, Roma szombat

Lehet-e valamit kezdeni a romakérdéssel, hiszen az utóbbi időben igen elszabadultak a cigány közösséggel szembeni indulatok — merült fel a kérdés a sepsiszentgyörgyi Alteris Multikulturális Egyesület elnökével, Victor Sibianuval folytatott beszélgetés során.

Természetesen — jött a válasz. A gond az, hogy nem szakemberekre bízzák a kérdés kezelését, s főleg azok beszélnek róla, akik egyáltalán nem értenek hozzá. Az első számú szabály az, hogy bármely társadalmi csoport integrálható! — szögezte le az antropológus. Jelenleg igen nagy pénzösszegeket költenek el hiába, inkább az emberi erőforrásba kellene befektetni. Az elnök teljesen elhibázottnak tartja a szociális segély címén adott támogatás romániai rendszerét, hisz ezáltal az történik, hogy halat adnak az embernek, ahelyett hogy megtanítanák őt halászni. Elsősorban a népcsoport munkamorálját kellene emelni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2354
szavazógép
2007-12-08: Roma szombat - B. Kovács András:

Zsenike

Zsenike helyes nyolcéves cigány kislány, és úgy ismertem meg, hogy egész nyáron át ott téblábolt a garázs körül, ahol kocsimat tartom.
2007-12-08: Roma szombat - Kisgyörgy Zoltán:

Iván kálváriája

Huszonhét éves roma, egy kislány édesapja, de az asszonykával nem élnek együtt. Édesanyja meghalt. Házacskája van az Őrkő-telepen, egyebe semmi: sem állás, sem szociális.