Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szemléletváltás kell az oktatásban

2012. szeptember 22., szombat, Közélet

Szemléletváltásra van szükség az oktatásban óvodától középiskoláig, ehhez nyújtanak segítséget a készülő új tantervek, s habár kidolgozásuk lassan halad, bízhatunk abban, hogy általuk valóban megtörténik az áttérés a kompetenciaalapú oktatásra – véli Szőcs Domokos.

 Az oktatási minisztérium kisebbségi főosztályának igazgatója – utalva a tanügyben uralkodó bizonytalanságra – tegnap mégis arra biztatta a magyar oktatásért felelős tanfelügyelők és módszertanosok Sepsiszentgyörgyön rendezett országos tanácskozásának résztvevőit, ne csak arról beszéljenek, ami nincs, hanem arról is, ami van.
A kétnapos szakmai értekezleten többek között szó esik az idéntől bevezetett előkészítő osztályok sajátos anyanyelv, román nyelv és zenei nevelési tanter­véről, reform- és alternatív pedagógiai módszerekről, a román nyelv idegen nyelvként történő tanításáról, az idén először sorra kerülő II. osztály végi országos felmérésről, pályázatírásról, az interaktív szülői értekezletről, különböző műveltségi területek ismeretszintjének felméréséről, tantárgyversenyekről.
A Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla Termében tartott tegnapi megnyitón a résztvevőket köszöntötte Ke­resztély Irma főtanfelügyelő, Sztakics Éva alpolgármester, Nagy József, a megyei tanács al­elnöke, Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Peda­gó­gusok Szövet­ségének országos elnöke, közreműködtek a Plugor Sándor Mű­vészeti Líceum diákjai és egy tanuló a Székely Mikó Kollégiumból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2012-09-22: Belföld - Demeter Virág Katalin:

Belföldi hírek

Több pótlék, hosszabb szerződés
A kormány azt javasolta a Nemzetközi Valutaalapnak: növeljék kétszeresére a kollektív munkaszerződés maximális időtartamát, lehessen azt többször meghosszabbítani, és vegyék ki abból azt a tilalmat, miszerint a törvény által előírtak mellett nem szabad más pótlékot adni. Sajtóértesülések szerint a kormány által a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Bizottság és a Világbank elé terjesztett javaslat értelmében a kollektív munkaszerződés meghosszabbítását nem korlátoznák többé 12 hónapra, és annyiszor lehetne meghosszabbítani, ahányszor az érintettek, azaz a vállalat vezetősége és a szakszervezet akarja, legtöbb az eredeti határidővel azonos időre.
2012-09-22: Közélet - :

Illyefalva festményeken

Csütörtök este a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban megnyílt a LandArt International című képzőművészeti kiállítás, amelyen az azonos nevű, Illyefalván tartott alkotótáborban készített munkák, jobbára festmények láthatók.