Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Illyefalva festményeken

2012. szeptember 22., szombat, Közélet

Csütörtök este a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban megnyílt a LandArt International című képzőművészeti kiállítás, amelyen az azonos nevű, Illyefalván tartott alkotótáborban készített munkák, jobbára festmények láthatók.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Öt ország „edzett művészei” dolgoztak a nyá­ron, munkáikból állt össze az igen „erős anyag”, miként a tárlatot megnyitó Damokos Csaba képzőművész fogalmazott. Megjegyezte, noha a „land art” egy akcióművészeti ágra utaló fogalom, ebben az esetben az az illyefalvi tájat jelenti, amely markánsan, egységesen jelenik meg a képeken. Klárik Attila, a LAM Alapítvány igazgatója megjegyezte, úgy jutottak a „földműveléstől a földművészetig”, hogy integrált régiófejlesztést csak humánerőforrás-fejlesztéssel lehet elképzelni, így irányult figyelmük a kultúrára. Távlati céljuk ugyanakkor egy ösztöndíjrendszer kialakítása, amelyben sepsiszentgyörgyi, tehetséges képzőművész diákok részesülnének.                       (mózes)
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2012-09-22: Közélet - Fekete Réka:

Szemléletváltás kell az oktatásban

Szemléletváltásra van szükség az oktatásban óvodától középiskoláig, ehhez nyújtanak segítséget a készülő új tantervek, s habár kidolgozásuk lassan halad, bízhatunk abban, hogy általuk valóban megtörténik az áttérés a kompetenciaalapú oktatásra – véli Szőcs Domokos.
2012-09-22: Közélet - :

Bizonylat az aszálykárokról

Mintegy harminc háromszéki gazdálkodó igényelt eddig vis maior esetet tanúsító bizonylatot a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától, miután az elhúzódó aszály következtében nem tudják megfelelően teljesíteni szerződésben vállalt kötelezettségeiket – tájékoztatott érdeklődésünkre a kereskedelmi kamara elnöke.