Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bizonylat az aszálykárokról

2012. szeptember 22., szombat, Közélet

Mintegy harminc háromszéki gazdálkodó igényelt eddig vis maior esetet tanúsító bizonylatot a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától, miután az elhúzódó aszály következtében nem tudják megfelelően teljesíteni szerződésben vállalt kötelezettségeiket – tájékoztatott érdeklődésünkre a kereskedelmi kamara elnöke.

 Édler András szerint olyan háromszéki burgonyatermesztők igényeltek hasonló módon segítséget, akik a feldolgozóknak, burgonyaszirom-gyáraknak vagy nagyobb üzletláncoknak nem tudnak a korábbi egyezség alapján szállítani, de cukorrépa-termesztők is kértek bizonylatokat, melyekből eddig 23-at állítottak ki a kereskedelmi kamara sepsiszentgyörgyi, Olt utcai székhelyén. Ennek birtokában az érintett gazdák az előre nem látható, elkerülhetetlen esemény okán mentesülnek a megállapodottak teljesítése alól. Édler korábban hangsúlyozta: hasonló okmány igényelhető, és kiállítják azt például árvíz vagy földrengés esetén, ha emiatt nem sikerül megfelelően teljesíteni a megállapodásban foglaltakat.                       (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2012-09-22: Közélet - :

Illyefalva festményeken

Csütörtök este a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban megnyílt a LandArt International című képzőművészeti kiállítás, amelyen az azonos nevű, Illyefalván tartott alkotótáborban készített munkák, jobbára festmények láthatók.
2012-09-24: Közélet - Fekete Réka:

Jókedvből sosem elég (Nemzetközi néptánctalálkozó és őszi vásár )

Bárki találta ki, az utcán felállított szalmás szekér, amire felmászhattak a gyermekek, és szalmaesőt varázsolhattak fejük fölé, telitalálat volt. A görög, litván, tatár, bolgár, szerb vendégtáncosok, valamint a Százlábú és Százlábacskák helyi tánccsoport és a város apraja-nagyja részvételével tartott utcatánc, Mátyás király zsoldos seregének tábora, a fellépő együttesek műsora, a gyermekeknek szervezett játékok, kézműves-foglalkozások olyan hangulatot varázsoltak két napig Sepsi­szentgyörgy központjába, hogy a távolról érkező azt gondolhatta, itt csupa jókedvű ember lakik.