Iskolai sportÚjra napirenden a független Iskolás Sportklub

2007. december 10., hétfő, Sport

A független Iskolás Sportklub megalakulását szorgalmazók kéréseiből (sportterem, edzőpálya, a sportterem melletti terület, a kisstadion) csak az új sportteremre bólintott rá a város — mondta Farkas Csaba, a sportért felelős tanfelügyelő, a ISK megalakulásának egyik szorgalmazója.

— Nem elegendő, de ezt is meg kell becsülni. A felterjesztett beiskolázási tervben tehát szerepel az ISK.

Az első lépés tehát megtörtént. S meg a második is, hiszen az ügy szorgalmazói megbeszélték a tennivalókat. Ezek szerint mindkét jelenlegi ISK tanári és edzői kara marad a helyén, de a leendő egységnek már most megalakítják a vezérkarát — igazgató, aligazgató, könyvelő, szervező —, a polgármesteri hivatal pedig vállalja, hogy minden iskolával — és nem csak a Mikes Kelemen Főgimná­ziummal, illetve a Kós Károly Iskolaközponttal — alapszerződést köt a sporttermek délutáni óráinak kihasználásáról. Az új igazgató pedig garantálja, hogy az ISK színeiben induló kezdőcsoportok megalakításánál mindenekelőtt azon iskolák tanulóira alapoznak, melyeknek sporttermét használják. Ha az iskolák veszik a lapot, s az új Iskolás Sportklub az alapszerződések alapján bejut minden iskolai sportterembe, akkor az iskoláknak marad lehetősége, hogy estenként fizetés ellenében másoknak is kiadják a termeket. Na persze, felmerült a kétely arra vonatkozóan, hogy miután megalakul az új ISK, az igazgatók úgy kezelik majd a sporttermeket, mint saját tulajdonukat. Ezt hivatott megelőzni a polgármesteri hivatal és az iskolák közötti alapszerződés.

Miután a tanárok, edzők viszonyulása pozitív, megalakult egy ideiglenes vezetőtanács — hadd nevezzük így —, melybe bekerült minden szakosztály vezető tanára. A következő feladat, melyet feltétlenül meg kell sürgősen oldaniuk: egy olyan igazgatót kinevezni, aki fenntartások nélkül vállalja a ,,napi 25 órás munkaidőt", aki szívügyének tudja tekinteni az Iskolás Sportklubot.

Hisszük, és bízunk abban, hogy tovább fog gurulni a városunk, megyénk sportéletének jövőjét meghatározó új ISK szekere.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1320
szavazógép
2007-12-10: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, jó nagyapa, após, testvér, keresztapa, szerető rokon és jó szomszéd, a kökösi
VASS JENŐ
életének 80. évében 2007. december 8-án hirtelen elhunyt.
Temetése 2007. december 10-én, hétfőn 14 órakor lesz a kökösi családi háztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
2505368
2007-12-10: Sport - Áros Károly:

Harmadik a Nagy Mózes Sportklub (Cselgáncs)

Bákóban vendégszerepelt a Nagy Mózes Sportklub tizenkilenc tagú csoportja. A mester, Veres László tizenöt kézdivásárhelyi és négy ozsdolai dzsudokát vezényelt Bákóba a tizennégy csapatot felvonultató December 1. Kupára.