SportéletGyorsmérleg

2007. december 10., hétfő, Sport

Szilveszterre készülünk, s közben a következő év teendőin jár az eszünk. Akaratunk ellenére is az itt-ott sebtében megfogalmazott vélemények felkavarják a mögöttünk maradó esztendő eseményeit, eredményeit.

Nincs mit takargatni, eltérően az előző évtized hagyományaitól, idén nem az atlétika játszotta a főszerepet. Érmekben mért mérlege: egy ezüst- és két bronzérem az országos bajnokságokon (tévedés ne essék, Corina Dumbrăvean nem a mi versenyzőnk volt, amikor bajnokságot nyert, hanem a Craiovai Olimpic-Rapidé). Az ezüst- és egy bronzérem George Halapciuc (MSC) nevéhez fűződik, a második bronzérmet Mihaela Loghin (Mikes-MSC) szerezte a sportiskolák országos bajnokságán. Tényleg nem volt még ilyen mélyen megyénk atlétikája. Nem, nem akar igazán gyümölcsözni a műanyag borítású atlétikai pályánk.

Idén (még nyugodtan fogalmazhatunk így) a főszerepet a birkózók játszották. E pillanatban — még zajlik a Szuperliga versenye — 17 arany-, három ezüst- és tíz bronzérem (két ezüst- és két bronzérem Európa-bajnoki) fémjelzi a Mátéfi Árpád—Hatos Péter—Kertész Dávid edzőhármas és birkózóik idei munkáját. Itt jegyezzük még meg, hogy két birkózó leányunk — Mihaela Munteanu és Bianca Ianculovici — szerepelt a világbajnokságon (érmet nem szereztek, igaz), és négy — Munteanu, Ianculovici, Adina Popescu és Tatár Otília — az Európa-bajnokságon igazolta felkészültségét. A sikeres sportágak sorában a karate következik öt arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel, ezt az utóbbit Vass Hunor László hozta a velencei Európa-bajnokságról. S ha már Vass Hunornál tartunk, hadd mondjuk el, ő és a terepmotoros Tompa Krisztián a megye két olyan sportolója, aki két ország — Románia és Magyarország — bajnoka tudott lenni. És akkor következzenek a kézdivásárhelyiek, asztaliteniszezőink 3 arany- (mindhárom a Kanabé Szilárdé), két ezüst- és öt bronz, cselgáncsozóik pedig két arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel gazdagították Kézdivásárhely trófeakincsét... Sorolnám a barótiak, a kovásznaiak és a bodzafordulóiak eredményeit is szívesen, de nem engedik, pedig hát világhírű magasugrót, röplabdázót adtak a sportvilágnak például a barótiak, remek távolugrót, többszörös világbajnok kézilabdázót, birkózót a kovásznaiak... Na de hát hová lett a tavalyi hó? Tényleg kifogytunk a tehetségfelfedező tanárokból, edzőkből?...

Reménykedjünk abban, hogy sikeresebb lesz az új esztendő, 2008.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1315
szavazógép
2007-12-10: Sport - Áros Károly:

Ami még a félsiker mögött áll (Sportélet)

Kereken három évvel, egy hónappal és egy nappal előzte meg megyei sportigazgatóságunk első konzultatív ülése a december 5-it, sorrendben a másodikat. Az elsőnek is az volt a fő témája, mint a másodiknak.
2007-12-10: Sport - Tibodi Ferenc:

Désen is győztek a szentgyörgyi lányok (Kosárlabda, A-osztály)

Egy újabb fölényes győzelmet aratott a sepsiszentgyörgyi A-osztályos női kosárlabdacsapatunk — ezúttal Désen nyert 66—29 arányban.