Élő lánc a MikóértMinden magyar párt ott lesz

2012. október 4., csütörtök, Közélet

Az RMDSZ, az MPP és az EMNP helyi vezetői is részt vesznek a Székely Mikó Kollégiumért meghirdetett mai megmozduláson, ahol Sánta Imre bikfalvi református lelkész kezdeményezésére egymás kezét megfogva élő láncot alkotnak az iskola körül azok, akik „jogaink és javaink védelmében” kiállnak.

Az újabb utcai tiltakozás 17 órakor kezdődik, az időzítés nem esetleges: a Mikó visszaszolgáltatási perének következő szakasza holnap kezdődik a plo­ieşti-i táblabíróságon. Az élő lánc szorosra fűzéséhez minden érdeklődőt szeretettel várnak, a politikusok közül a visszaszolgáltatásért háromévi börtönre ítélt Markó Attila államtitkár, az RMDSZ alsó-háromszéki képviselőjelöltje, Tamás Sándor megyei tanácselnök, Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, Kulcsár-Terza József megyei MPP- és Nemes Előd megyei EMNP-elnök jelentette be, hogy ott lesz.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 370
szavazógép
2012-10-04: Közélet - :

Támogatják az erdélyi felsőoktatást (Orbán Viktor a Sapientia tanévnyitóján)

Négymilliárd forintot fordít az erdélyi magyar felsőoktatás fejlesztésére a magyar kormány a következő két évben, erről tegnap Marosvásárhelyen írt alá elvi megállapodást Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Sapientia Alapítvány, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem vezetőivel. Az Egyetem Napjának nevezett rendezvényen a Sapientia EMTE Bocskai István-díjat adományozott Orbán Viktornak; az idén júliusban alapított kitüntetéssel az egyetem alapításában és fejlesztésében betöltött szerepét ismerték el. Az ünnepségen az erdélyi magyar pártok vezetői is megjelentek.
 
2012-10-04: Közélet - Fekete Réka:

Pecsétbe rejtett történelem

Sepsiszentgyörgy 1509-es első pecsétnyomójától a jelenkori városzászlóig hosszú és göröngyös az út. A jelképek bizonyos elemei állandóak, mások a különböző történelmi korokban változnak, némely módosításokra van magyarázat, másokat csak találgatni lehet. Szekeres Attila István heraldikus, lapunk munkatársa ezeket tárja fel a Sepsiszentgyörgy jelképei című kiadványban, amelyet tegnap mutattak be a Székely Nemzeti Múzeumban.