Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Korábban emlékeznek 56-ra

2012. október 12., péntek, Közélet

Az évforduló előtt három nappal, október 20-án tartják Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalomra való megemlékezést, s habár addig nem készül el teljesen, akkor avatják majd a Kónya Ádám Művelődési Házat körülölelő 56-os emlékparkot is.

Az ünnepség előrehozását a Volt Politikai Foglyok Szövetsége kérte, mert magyarországi bajtársaik október 23-án nem tudnak ide utazni. A 18 órakor kezdődő rendezvényen Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vesz.(demeter)
 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1900
szavazógép
2012-10-12: Közélet - Farcádi Botond:

Kik ülnek a törzsasztalnál? (Vári Attila és Káli Király István Sepsiszentgyörgyön)

Egyre nehezebb működtetni, fenntartani egy erdélyi magyar kiadót, s noha a kiadványok minőségében látszik a fejlődés, és az évente Marosvásárhe­lyen megtartott nemzetközi könyvvásárt is megrohamozzák kiadók, kereskedők – a forgalom mindinkább csökken, kevesebben vásárolnak, olvasnak könyvet. De ha ez így is van – márpedig így van, mint azt tegnap este Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban Káli Király István, a Mentor Kiadó vezetője részletesen ecsetelte –, akkor is megéri.
 
2012-10-12: Közélet - :

Épül a szennyvízcsatorna

Daragus Attila, Torja polgármestere tavaly december végén írta alá a szerződést a Környezetvédelmi Alappal; a felső-háromszéki nagyközség 7,2 millió lejt kapott a csatornarendszer kiépítésére, önrésze 500 ezer lej.