Mi, hol, mikor

2007. december 12., szerda, Mi, hol, mikor?
Színház

A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház kamaratermében holnap 18 órától Ruszuly Éva egyéni előadása ― Visky András: Júlia. Az előadás után 19 órától a szerző találkozik a közönséggel, a beszélgetést Bogdán László vezeti.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Városi Művelődési Házban vendégszerepel csütörtökön és pénteken a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata a Betlehem, Betlehem című előadással. Holnap 10.30 órától a Benedek Elek Napközi Otthon csoportjai, 12 órától a Váradi József Általános Iskola tanulói, pénteken 10 órától a Gulliver Óvoda csoportjai és a Szé­kely Mikó Kollégium kisiskolásai, 12 órától a Váradi József Általános Iskola diákjai nézik meg az előadást. Belépő: 2 lej.

Könyvbemutató

A nagyajtai községháza gyűléstermében ma 17 órától Antal Jenő ny. baróti erdésztechnikus Vadászemlékeim című, a baróti Tortoma Kiadónál megjelent kötetét mutatják be.

Kiállítás

A kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeum kiállítótermében ma 17 órakor Márton Árpád festőművész megnyitja Vetró B. András egyéni kiállítását. Kozma Mária író bemutatja a Pallas-Akadémia Könyvkiadó Műterem sorozatában megjelent Vetró-albumot. Közreműkö­dik a Cantus kamarakórus Fórika Balázs vezényletével. Házigazda: Dimény Attila.

Zene

* A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye, az Üzenet együttes és a kézdivásárhelyi Vigadó szervezésében pénteken 16 órakor kezdődik a Várom az Urat című, II. Adventi Keresztény Zenefesztivál.

* Sepsiszentgyörgyön a volt Sörgyár PK Motor lerakatában szombaton 18 órától Metal Rudi II. címmel nagyszabású rockfesztivált tartanak. Fellép: Empty Dreams, Földrengés (Magyarország), Kopor-Show, Mélypont (Magyarország), Evidence.

Állatszépségverseny

Állatszépségversenyt hirdetett az Erdély Online. Aki szeretné kedvencét ország-világnak megmutatni, részt vehet a fotópályázaton. Készítsen képet kutyájáról, macskájáról, bármilyen más házi kedvencéről, és december 23-ig küldje el e-mailen az erdon@informmedia.ro címre. A fotóhoz mellékeljék az állat nevét és korát, a gazdi nevét, lakcímét és telefonszámát, e-mail címét, valamint néhány érdekességet az állatról. A versenyre öt kategóriában várják a képeket: kölyökkutya (0―1 éves), felnőtt kutya, kölyökcica (0―1 éves), felnőtt cica, egyéb állatok. Szavazni a verseny.erdon.ro-n lehet.

Kék fény

Csínján a karácsonyfával! Országszerte a rendőrség más illetékes szervekkel együtt átfogó akciókat szervez a karácsonyfafenyők forgalmának ellenőrzésére. Csütörtökön Felső-Há­romszéken elkapták N. Károly és E. Imre ozsdolai lakosokat, akik tizenegy fenyőfát szállítottak traktorral, az egyik 7,5 méteres volt, a többi kb. 2,3 méteres. Mint kiderült, a fákat törvénytelenül vágták ki a Magyarósnak nevezett részen. Brassói szakemberek szerint a fák ára közel 4650 lej. A fákat elkobozták, és visszaadják a tulajdonosnak.

(Rendőrségi tájékoztató)

Mikulás Kupa Bodokon

A hét végén, szombaton és vasárnap a bodoki sportteremben minifoci Mikulás Kupát rendeznek — értesítette lapunkat Pál József, a bodoki csapat gólzsákja. Az érdekeltek csütörtökön 17 óráig nevezhetnek személyesen Pál Józsinál vagy telefonján (0742 271 525). A nevezési díj csapatonként 200 lej. Ne hagyják ki! Játszani kell, játszani szép. Jó játékot, sokat szidott minifocisták!

Érsek Ferenc-emléktorna

Tizennyolc labdarúgó csapat vett részt az idei, sorrendben IV. Érsek Ferenc-emléktornán, melyet Baróton rendeztek meg. A végső győzelmet s ezzel a serleget Kovászna együttese szerezte meg Brassó és a Baróti Sólymok előtt. Na de nézzük a rendezvény részletes eredményeit:

a csoportküzdelmek végeredményei: A-csoport: 1. Apácai Galóca 5 pont, 2. Autex (Barót) 4 pont, 3. Fiatalok (Barót) 4 pont, 4. Vidombák 2 pont. B-csoport: 1. Sólymok (Barót) 12 pont, 2. Kőhalom 9 pont, 3. Ágostonfalva 4 pont, 4. Nagyajta 2 pont, 5. Nagybacon 1 pont. C-csoport: 1. Kovászna 7 pont, 2. Vital (Sepsiszentgyörgy) 6 pont, 3. Romtelecom (Barót) 3 pont, 4. Kamikaze (Kolozsvár) 1 pont. D-csoport: 1. Brassó 12 pont, 2. Deák-Hámor 6 pont, 3. Barcelona (Barót) 6 pont, 4. Bibco 3 pont, 5. Felsőrákos 3 pont.

Negyeddöntők: Apáca—Vital 7—2, Brassó—Kőhalom 6—3, Autex—Kovászna 0—8, Deák-Hámor—Sólymok 0—9.

Elődöntők: Apáca—Brassó 4—7, Kovászna—Sólymok 3—2. Kisdöntő: Apáca—Sólymok 6—13, döntő: Brassó—Kovászna 2—8. A dobogósok tehát: 1. Kovászna, 2. Brassó, 3. Baróti Sólymok. Különdíjak: a legjobb kapus Józsa Ervin (Barcelona), a legtehetségesebb játékos Ciprian Ursu (Brassó), a legidősebb játékos Kovács Sándor (50 éves, Autex), a legfiatalabb játékos Szabó Alpár (15 éves, Apáca), gólkirály Dan Ştefănescu (13 góllal, Sólymok), fair play díj: Autex. (Benkő)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2819
szavazógép
2007-12-11: Közélet - Iochom István:

Lemhényben folytatódik a vízvezetés

Alsó- és Felsőlemhényben folytatódik a vízvezetés — tudtuk meg Lukács Róbert polgármestertől. Számításaik szerint községszinten idén kilencven százalékban befejeződik a munka, a fővezeték csak két utcából hiányzik.
2007-12-12: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Köszönetnyilvánítás
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a kézdivásárhelyi id. SZIMA ÁRPÁD temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak. Külön köszönet a kedves szomszédoknak, akik hosszas betegsége alatt a segítségünkre voltak.
A gyászoló család
7249783