Románok a spanyol önkormányzatokban

2007. május 29., kedd, Világfigyelő
A szocialisták nyerték a legtöbb mandátumot a hét végi spanyolországi helyhatósági választásokon, de összesítve 0,7 százalékkal kevesebb szavazatot kaptak, mint fő konzervatív ellenfelük.
A Néppárt színeiben lett városi tanácstag Madrid egyik elővárosában, Getaféban Gheorghe Craioveanu egykori román válogatott labdarúgó, aki többek között a Real Sociedadban, a Villarealban és a Getaféban is szerepelt a spanyol első ligában.A Spanyolországban élő románok és bolgárok, mint az Európai Unió új tagjai, első ízben vehettek részt a helyhatósági választásokon. A voksolásra összesen 334 594 EU- és norvég állampolgár iratkozott fel.
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 116
szavazógép
2007-05-29: Világfigyelő - x:

Gyurcsány és Fico találkozója

A szlovák külügyminisztérium tegnap megerősítette, hogy dolgoznak Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök kétoldalú találkozójának előkészítésén. Erre június 18-án, a visegrádi országok miniszterelnökeinek Pozsonyban esedékes csúcstalálkozóján kerül majd sor — értesült az MTI pozsonyi tudósítója.


2007-05-29: Világfigyelő - Bogdán László:

Magyar Tükör

Fél éve hangzott el Őszödön a miniszterelnök elhíresült beszéde, amelynek szövege máig feltáratlan körülmények között került tavaly szeptemberben a Magyar Rádióhoz, miután azonnal tüntetések kezdődtek, Gyurcsány Ferenc lemondását követelve. Szakértők szerint ezek vezettek el a szeptember 18-i zavargásokhoz s a tévé ostromához is, melynek tetteseit azóta sem tudta azonosítani a magyar rendőrség (!).