Az EMNP jelöltjei

2012. október 29., hétfő, Közélet

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) 39 képviselőjelölttel és 40 szenátorjelölttel vesz részt a decemberi romániai parlamenti választásokon – jelentették be a párt vezetői a Kolozsvári nyilatkozat 20. évfordulója alkalmából tartott konferencia utáni sajtótájékoztatón.
 

Toró T. Tibor, az EMNP elnöke közölte, pártja jelöltjei a jövő hét első napjaiban nyújtják be dossziéikat a megyei választási bizottságoknál. Az EMNP csak szenátorjelölteket indít azokban az erdélyi megyékben, ahol szórványban él a magyarság, hogy ne rontsa az RMDSZ képviselőjelöltjeinek esé­lyeit.
Az EMNP Erdély tizenhat megyéjében, Bukarestben és a Kárpátokon túli Bákó megyében állít jelölteket abban a reményben, hogy sikerül megfelelnie annak a követelménynek, amely szerint a párt jelöltjeinek hat képviselői és három szenátori választókerületben kell az első helyen végezniük.
Az MTI kérdésére Toró T. Tibor tudatos félre­tájékoztatásnak minősítette Frunda György, az RMDSZ Maros megyei szenátora azon szombati kijelentését, hogy az EMNP megtéveszti a 6:3-as küszöb emlegetésével a választóit. A választási törvény 47. cikkelye pontosan fogalmaz, saját választói előtt járatja le magát, aki megtévesztésükkel próbál előnyökre szert tenni – tette hozzá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2012-10-29: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Örökségünk a hithez való ragaszkodás (Márton Áron-szobor Sepsiszentgyörgyön)

„Hitünk parancsa, hogy a templomon kívül az életben is testvérek maradjunk, egymás sorsa iránt érdeklődjünk, és egymás terhét kölcsönös megértésben hordozzuk” – Márton Áron püs­pök utolsó körlevelében megfogalmazott kérését szombaton a Sepsi­szent­györgyön avatott szobra leleplezése előtt László Károly szín­művész idézte, mondván: ez egyben üzenet s útravaló is mindennapjainkra, nem csak a hit évében, de életünk minden órájában.
2012-10-29: Közélet - :

Felújították az evangélikus templomot (Kézdivásárhely)

Befejezték a kézdivásárhelyi, 1944–47 között épült, Dózsa György utcai kis evangélikus templom felújítását, a szentélyt – amelyet megosztva használ az evangélikus és az unitárius gyülekezet – szombat délelőtt hálaadó istentiszteleten áldották meg.