Kriterion Koszorú Dávid Gyulának

2007. december 13., csütörtök, Közélet

Domokos Gézának, a csíkszeredai Kriterion Alapítvány alapító elnökének óhaját és más, előterjesztett értékeléseket figyelembe véve, az alapítvány kuratóriuma Dávid Gyula kolozsvári irodalomtörténésznek, szerkesztőnek adta a 2007. évi Kriterion Koszorút.

Az alapítvány ezzel Dávid Gyulának azt a több évtizedes munkásságát jutalmazza, amellyel felbecsülhetetlen értékű irodalomtörténeti könyvek, lexikonok, monográfiák, tankönyvek és tanulmányok, valamint irodalmi válogatások sokaságát jelentette meg, nagy gondot fordítva ugyanakkor arra is, hogy a kölcsönös megismerés jegyében az erdélyi magyar irodalom értékeit román, fontosabb román eszmetörténeti munkákat pedig magyar nyelven tolmácsoljon. A Kriterion Koszorút december 14-én 17 órakor a csíkszeredai Kriterion Házban adják át a kitüntetettnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2007-12-13: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Adventi-karácsonyi ajándék

Új egyházi időszakos kiadvánnyal lepte meg gyülekezetét t. Bancea Gábor, a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református egyházközség lelkipásztora.
2007-12-13: Közélet - Farkas Réka:

Székelyföld a bűnbak

A Szövetségi Képviselők Tanácsának többórás maratoni ülésén sok minden elhangzott Marosvásárhelyen szombaton, többen a Székelyföldet, a székelységet vádolták, tették felelőssé az eredményekért.