Újabb Ösvény

2012. november 10., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Az Ösvény mutatja az utat mindazoknak, akik szerveződni akarnak, de azoknak is, akik egyéni szinten fejlődni kívánnak. Ez is volt a cél, amikor kipattant a képzéssorozat ötlete az EMI-sek fejéből, hogy hozza össze az ifjúsági szervezeteket szerte Három­székről, és fejlessze a csoportosulásokat, azon belül az egyéneket.

Immár három része járt le az Ösvény-képzésnek, mindannyiszor más-más témákkal. Elsőként a médiakommunikációról szóltak, ezt követte a rendezvényszervezés, végül a pályázatírás. Meghívott előadóink a témában elismert szakemberek, illetve ifjúsági szervezetek vezetői voltak. A képzés remek alkalom mindenki számára az ismerkedésre, tanulásra, szórakozásra. Ráadásul több ízben is sikerült egy asztal mellé ültetni az ifjúsági vezetőket, akik közösen alakították véleményeiket, mint ahogyan formálták városunk és megyénk ifjúsági trendjeit, ezzel fórum jelleget kölcsönözve az Ösvénynek.
A sorozat tovább folytatódik, hiszen küszöbön az újabb Ösvény, melynek központi témája most a Szervezetépítés, -fenntartás és -fejlesztés. Hogyan épül fel egy szervezet, miként kell irányítani és milyen irányba induljunk el a fejlődés útján? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Erdélyi Magyar Ifjak háromszéki szervezetének rendezé­sé­ben tegnap kezdődött, ma is folytatódó rendezvényén.

Mihály István

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Mesél a kalauz bácsi

S felkerekedik a XXI. század fiatalja is, veszi batyuját, instant húslevesét és kávéját, otthoni ízektől mentes cókmókját, felül a Ro­mán Államvasutak egyik vonatjára, melyen a háromhetes piszok, illetve a penészes zsemlemorzsa látványa már nem okoz semmiféle problémát „kifinomult” ízlésvilágában.
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Ne féljünk a találkozástól

Néha részt szoktunk venni temetéseken is. Barátként, gyerekként, szülőként, feleségként vagy férjként, távoli ismerősként. És a nagy fájdalom közepette egy pillanatra megállnak a felhők, lelassul a föld légzése, megdermed a vízcsepp a falevélen, megszelídül a vad hullám a tenger mélyén.