Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Villámcsődület

2012. november 10., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) kezdeményezésére a diákok világnapja alkalmából a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetsége (KOVAKÖ) 2012. november 17-én, szombaton figye­lemfelkeltő megmozdulást szervez.

A rendezvény tulajdonképpen  villámcsődület, flash-mob lesz, amely a diákkedvezmények fontosságára, valamint ezek hiányára, bővítésüknek szükségességére hívja fel a figyelmet – mint ahogy azt a 2012. október 5–7-én Sepsiszentgyörgyön megrendezett Megyei Konzultatív Tanács gyűlés résztvevői eldöntötték. A megmozdulás mottója: Diákélet.
A villámcsődületet november 17-én, szombaton 12 órakor tartjuk a sepsiszentgyörgyi Tein teázó előtt. Várunk minden kedves érdeklődőt és a média képviselőit! Az eseményen részt venni kívánó fiatalokat (középiskolások vagy egyetemisták) várjuk 11 órára a helyszínre előzetes egyeztetésre.

KOVAKÖ

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1145
szavazógép
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Ne féljünk a találkozástól

Néha részt szoktunk venni temetéseken is. Barátként, gyerekként, szülőként, feleségként vagy férjként, távoli ismerősként. És a nagy fájdalom közepette egy pillanatra megállnak a felhők, lelassul a föld légzése, megdermed a vízcsepp a falevélen, megszelídül a vad hullám a tenger mélyén.
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Chris Cleave – Méhecske (Könyvajánló)

Bevándorlók… Esetleg illegális bevándorlók?! Mifelénk leggyakrabban a mozivásznon hallhatjuk ezeket a szavakat. Nem találkozunk velük, és valószínűleg mi sem telepedünk meg menekültként egy idegen országban. S bár témája számunkra nem egy, mindennapjainkban is előforduló problémát boncolgat, a Somerset Maugham-díjas író regénye mégis rendkívül közeli. Nemcsak egy bevándorló lehetőségeiről, de a mi világunkról is lerántja a leplet.