Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Télben izzót álmodni

2013. február 9., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Az igaz, hogy álmodunk. Mindig nagyokat. Sokszor túl nagyokat, már az ágyban is alig fér el a párna alatt a gondolat. Majd jönnek az elképzelt völgyek és a kanyargós szerpentinek, az arcunkba-homokot-fúj-a-szél napok.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

S amint a parthoz értünk a szandáltól puhára simított talpunkkal, csalódottan – csak egy pici, csak egy centi, még egy apró nyújtózkodás! És hasad a lepedő. Tal­punk melege a hidegre meszelt, téltől megizzadt falhoz ér. Nem a nap melegít, hanem a lidérc. Még egy percig nyúlunk a takaróba rejtett álmokért.
Így, télen utópiákban létezünk. Útó-piákban nyeljük le elfelejtett vágyaink.
Nyújtózkodj! Takaród ér? Elsza­kították a közepét a gondolatok már. Nyakadig dagadnak az álmok, a vágyak. Tavaszt rajzol a szerelemtől ellustult táj. De még hideg van odakinn, s mint Janus mandulafáját, tépik a hideg szelek az álmokat.
Nyújtózkodj? A takaród ér! Ne hagyd „a tavaszcsinálást másra”, vidd magad a padlásra, dagadt ruhák közé. S a sok lepedő, mely szétszakadva (földön heverő), függjön az égbe tűzött drótokon. Az álmokat a sorsunkra írták, ott dagadnak a kosárban. S hogy rejtetten rímeljen is: csíptetőt találsz hozzá a tálban!

Ürmösi Júlia Eszter

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1146
szavazógép
2013-02-09: Kiscimbora - :

Fáj a kutyámnak a lába

Fáj a kutyámnak a lába,
Megütötte a szalmába.
Ördög vigye a szalmáját,
Mért bántotta kutyám lábát?
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Nem fontos

Szólni kellene, lépni vagy ordítani, őrjöngeni habzó szájjal, megölni ezt a közönyt, ami már közhely, eljutni addig a természeti őszinteségig, amitől félünk, amit obszcénnek találunk, kisbetűvel írni a nagybetűs életeket, sorsot, napot és holdat, a nevemet, ami úgysem név.