Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem fontos

2013. február 9., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Szólni kellene, lépni vagy ordítani, őrjöngeni habzó szájjal, megölni ezt a közönyt, ami már közhely, eljutni addig a természeti őszinteségig, amitől félünk, amit obszcénnek találunk, kisbetűvel írni a nagybetűs életeket, sorsot, napot és holdat, a nevemet, ami úgysem név.

Boldogok vagyunk, ismételjük megrögzötten, és a fejünkre bomlik a tapéta.
– nem vagyok irodalmi – nem akarok névtelen hőssé válni, szobrot és elismerést sem akarok, még csak glóriát sem. Csak, hogy mondjuk ki az atyaúristenek nevét.
Csak a nevetséges dolgokat szabad utánozni, csak azokban szabad hinni. Csak tabuk vannak.
A mennyország ürügy. A zuhanást kimerítettük. Eljutottunk alfába, előbb alagutak, majd a mag.ma.
Csak utána kezdtünk felfelé tekingetni. Látni, hogy milyen picik vagyunk, kitalálni egy világot, a mennyországot, amiért élhetünk, hiszen a dekadencia nem életcél.
Mesélnék a gyűlöletről, a pingvinekről, akik elfelejtettek repülni, a színészről, aki a legnagyobb tapsot a haláláért kapta, mesélnék, mert a világ gyerek, csak a mesék is elvándoroltak, már nem csak az inszomniás királykis­asszonyt hívják rózsikának, a mesehősök sorban állnak, héttől tízig munkaidőznek.

Kali Ágnes

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Télben izzót álmodni

Az igaz, hogy álmodunk. Mindig nagyokat. Sokszor túl nagyokat, már az ágyban is alig fér el a párna alatt a gondolat. Majd jönnek az elképzelt völgyek és a kanyargós szerpentinek, az arcunkba-homokot-fúj-a-szél napok.
2013-02-09: Kovakő - diákmelléklet - :

Sepsiszentgyörgyi egyetem, én így szeretlek?

Mindannyian tudjuk, hogy nem igazán tartozik csöpp kis országunk erősségei közé a tanügyi rendszer. Min­denesetre másfél évtizednyi diákságom alatt ezt igazán csak most érzékelem.