SugásfürdőKevés hó, kevés síző

2007. december 28., péntek, Közélet

Nagyobb forgalmat bonyolítanak le Sugásfürdő felé a hullásfát, tűzre való csapot szállító lovas fogatok, mint a tetőcsomagtartón sílécet szállító autók. A sípálya — bár használható — csaknem üres, a kevés hó miatt a vakáció ellenére viszonylag kevesen merészkednek ki, kötnek lécet, hódeszkát, a felvonónál egy nap alatt százat sem ér el azoknak a száma, akik bérletet váltanak.

Pedig reggel tíztől szürkületig (fél-háromnegyed ötig) folyamatosan működik a sílift, a vakációban az év első napja lesz az egyedüli kivétel, amikor leállítják. Sepsiszentgyörgyről pedig különjárat is biztosítja a megközelíthetőséget. Ám ahhoz, hogy jó pálya legyen kialakítható, több tíz centiméteres friss hóréteg kellene. A szakemberek szerint egy kisebb víztározóval a pálya melletti patak vizéből néhány, egyébként jelentős mennyiséget igénylő hóágyút is lehetne működtetni. Legtöbb három ilyen szerkezettel az egész pályán lehetne pótolni azt, amit az utóbbi évek hószegény időjárása megtagad: a sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas ,,csúszóanyagot". Ehhez azonban újabb beruházás kell, mint ahogy az idén kialakított kezdőpálya felvonójához is. Na meg a csúcsidőben annyira hiányzó parkolóhelyek létrehozásához.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2007-12-28: Közélet - Ferencz Csaba:

Gazdaember kínos esztendeje (Év végi beszélgetés Barabás Gézával, a megyei mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal vezetőjével)

— Az uniós tagság első éve milyen változást hozott a megye mezőgazdaságában?
— Egy sor, az uniós normáknak megfelelő intézkedés egyelőre a folyamatokban érzékelteti hatását. Felerősödött az a tendencia, hogy elkülönülnek az árutermelésre szakosodott mezőgazdasági egységek, illetve a saját termelésre berendezkedett családi gazdaságok.
2007-12-28: Közélet - Váry O. Péter:

Tüzes esztendő volt

A tűzoltóság — mostani nevén megyei készenléti felügyelőség — évzáró jelentéseit követve tavaly és tavalyelőtt is elégedetten állapíthattuk meg, hogy statisztikáik egyre javulnak, évről évre fogy a háromszéki tűzesetek száma. Az idei esztendő azonban komoly aggodalmakra ad okot.