Színházi Világnap SepsiszentgyörgyönBemutatkozik a Tesztoszteron Zenei Alakulat

2013. március 27., szerda, Közélet

Egyedi, teljesen újszerű produkcióval lépnek fel ma este a színházi világnapon a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színészei: a belőlük verbuválódott Tesztoszteron Zenei Alakulat mutatkozik be. Első fellépésük alkalmával hangoztatják: ami történik, az „régi álom, új megvalósulás”, hiszen három éve készülnek a különleges koncertre.
 

A mai három színházi előadás után a sepsiszentgyörgyi teátrum előcsarnokában mintegy három hónapos intenzív próbaidőszak után este tíz órakor színpadra lép a Tesztoszteron Zenei Alakulat, azaz a hat zenész mellé énekesként mintegy tucatnyi színész csatlakozik, huszonhat-huszonhét szám hangzik el, magyarul és angolul.
Nagy Alfréd lapunknak elmondta, Zakariás Zalánnal és Kónya-Ütő Bencével hárman „agyaltak” ezen a legtöbbet, már három esztendeje mocorog bennük a színházi zenekar ötlete, aztán a Tesz­toszteron előadással ez elérhető közelségbe került, megadta a fellángoláshoz szük­séges lendületet. A mostani felállásban hatan zenélnek, illetve énekelnek is, ez az alap, de tucatnyian beszálltak még a buliba. Mert ez elsősorban koncert, buli, abban bíznak, hogy jó hangulatú zenés-táncos mulatságot sikerül teremteniük.
A produkció műfajilag „vegyes saláta”, az a közös elem, hogy mindenik színész örömmel és szeretettel próbált, olykor napi négy és fél órát is, ez számukra mégis felüdülést jelentett. Remélik, ez csak a kezdet, lesz folytatás, írnak majd saját dalokat is.
Nagy Alfréd úgy véli, számára egy álom teljesül, mert ő annak idején a zene felől közelített a színházhoz, tinédzser korában rockénekes szeretett volna lenni, így érthető, hogy az elmúlt két-három hónap számára nagyon boldog időszak, ráadásul miután „beizzította” társait, olyasmivel foglalkozhattak, amit önként vállaltak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2013-03-27: Közélet - Fekete Réka:

Diakónia a betegekért

Havonta hét-nyolcszáz idős beteget ápolt tavaly otthonában a tíz éve működő sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztény Alapítvány, átlagban huszonöt személynek nyújtott biztonságot jelzőrendszeres szolgálata által, szociális mosodájában tisztították az egyedül élő betegek ruházatát, kétszáznál több segédeszközt kölcsönöztek – tájékoztatott Tóth Anna, az idős-, beteg- és családgondozó szolgálat igazgatója. Idén új programokat is indítanak, folytatják a gyűjtést az ötvenszemélyes gondozóotthon építésére.
2013-03-27: Közélet - :

Félretájékoztatott az igazgató

A diákok számára meghirdetett országos fogyasztóvédelmi vetélkedő megyei szakaszait március 16-án, azaz szombaton kellett megszervezni (mint az ilyen rangú tantárgyversenyeket szokás), nem pedig március 15-én, ahogy ezt Mircea Diacon, a fogyasztók érdekeit védő hivatal Kovászna megyei vezetője közölte.