Mi, hol, mikor

2008. január 5., szombat, Mi, hol, mikor?
Jégcsapok a kastélyszállón

Ojtozban bemutatót tart a tél, az Anselmo kastélyszálló hátsó traktusán a jégcsapok mint orgonasípok sorjáznak az ereszen, az öreg épületnek mintha szakálla nőtt volna.

A jégcsapköteg, a beépített tetőtér ablaknyílásaival, ritmikusan szépséges alkotásként hat. Ojtoz szélcsendes hely, ennek is köszönhető, hogy a hó egyenletesen megmaradt a talajon, fákon, épületeken és minden kinn hagyott tárgyon. (sylvester)

Színház

Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház kamaratermében Ruszuly Éva egyéni műsora: Visky András: Júlia, holnap 19 órától a nagyteremben Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs, rendező: Zakariás Zalán.

Jegyek a színház pénztárában kaphatók az előadások előtt másfél órával. További információért forduljon a Tamási Áron Színház közönségszervező irodájához, telefon: 0267/312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336. Színházjegyét a közönségszervezőktől telefonon is megrendelheti.

Az oktatási törvény vitája

Az RMDSZ alsó-háromszéki területi és sepsiszentgyörgyi városi szervezete a közvitára bocsátott oktatási törvénytervezet kapcsán kedden 14 órától megbeszélést szervez a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. Elvárják a magyar iskolák igazgatóit, szívesen látják a pedagógusokat és a szülőket is. A közvita célja a törvénykezdeményezéssel kapcsolatos helyi álláspont kialakítása és továbbítása, fenntartása az RMDSZ parlamenti képviselete által.

Ügyeletes gyógyszertárak

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8―12 és 16―20 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267/3153 942), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti (8. szám, 27/D) Galenus patika (313 929) tart nyitva. Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka az Aranykígyó (361 550), hétfőtől éjszaka a Salix (364 974) gyógyszertár szolgálatos.

Fogászati ügyelet

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 és 14―16 óráig a DHD fogászat (Stadion utca 16., telefon: 351 069) teljesít sürgősségi szolgálatot.

Kék fény

Csütörtökön délután négy óra körül riasztották a kézdivásárhelyi rendőröket, hogy valakinek ellopták a mobiltelefonját. Az operatív csoport rövidesen azonosította a gyanúsítottat: P. Ignác (28) kézdiszentléleki lakos, akinél a telefont megtalálták. Az eset tisztázása folyamatban.

Közlekedés

Súlyos baleset. Csütörtökön reggel kilenc óra tájt a 11-es országúton, Lemhény határában súlyos közlekedési baleset történt. Az előzetes vizsgálatok szerint egy 38 éves aradi lakos vezette furgon Bákó megye felől az útviszonyokhoz képest túl nagy sebességgel hajtott, a jégbordás úton irányt vesztett, és útszéli fának csapódott. A sofőr mellett ülő 41 éves utas lábtörést szenvedett. A baleset körülményeit még vizsgálják. Ezen kívül csütörtökön hét koccanás is történt a megyében, anyagi károkkal. (Rendőrségi tájékoztató)

Kézilabda

Vasárnap 11 órakor a sepsiszentgyörgyi városi sportcsarnokban kerül sor az MSC—Rulmentul szuperligás női kézilabda-mérkőzésre.

Elmarad a Dakar-rali

A szervezők hivatalos tájékoztatása szerint biztonsági okokból teljes egészében törölték az eredetileg ma elrajtoló Dakar-ralit. A viadal 1979 óta íródó történetében példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon.

,,Sörpuccsra" készülnek

Óriási felháborodást váltott ki Litvániában, hogy az alkoholreklámok miatt száműzték az élő kosárlabda-közvetítéseket a tévéképernyőkről. Az újévkor életbe lépett törvény szerint ugyanis 6 és 23 óra között tilos szeszes italokat népszerűsíteni a televízióban, csakhogy az ország nemzeti sportjának klubjait javarészt éppen a sörfőzdék szponzorálják. Így a Zalgiris Kaunas és a Lietuvos Rytas férfi Euroliga-mérkőzéseit ezentúl csak 23 óra után, felvételről tekinthetik meg a szurkolók. A vérmesebb kosárrajongók válaszul tüntetést szerveznek a parlament elé, ennek során átadják a házelnöknek a már ötvenezer ember által aláírt tiltakozó levelet. A 3,4 millió lakosú balti ország listavezető az EU-ban az egy főre jutó közúti balesetek tekintetében: tavaly 760-an vesztették életüket az utakon, elsősorban ittas vezetés következtében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1490
szavazógép
2008-01-04: Közélet - Fekete Réka:

Sikeres évet zárt a Rotary

Közel háromszázmillió lejjel segítette a kórházat, jó eredményű diákokat, egy fiatal színészt, a Gámán János Mezőgazdasági Szakközépiskolát, rászoruló tanulókat tavaly a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub...
2008-01-05: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a kálnoki születésű sepsiszentgyörgyi
özv. GOLICZA MÁTYÁSNÉ
MAGYAROSI BORBÁLA
életének 77. évében 2008. január 4-én elhunyt.
Temetése 2008. január 6-án, vasárnap 14 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
1158567