Ifjú zenészek sikere

2013. április 16., kedd, Közélet

Első díjat nyert a Művészeti Népiskola pop-rock zenekara a kolozsvári országos döntőn, és ugyanott  különdíjjal jutalmazták a Mini Snaps együttest.

A 13–22 éves korosztályú Scholastic Band nyolc hasonló, a délutáni zenei oktatásban részt vevő zenekar között bizonyult a legjobbnak, ráadásul úgy, hogy énekesük az utolsó pillanatban visszalépett, így az iskola kántóosztályának fiatal tehetsége, Diana Logofătu egyetlen közös próbával szállt versenybe. A Ceryák István (dob), Fülöp Réka (billentyűs hangszerek), Szabó Sebők Előd (basszusgitár) és Kertész Huba (szólógitár) összetételű csapat – Kertész János tanár vezetésével – a hét végén újabb megmérettetésre készül, Székelyudvarhelyen a kezdő zenekarok seregszemléjén vesz részt. A Cserkész Emese által vezetett 18 tagú Mini Snaps legkisebb  tagja második osztályos, a legnagyobb tizedikes.         (ferencz)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2013-04-16: Közélet - :

Meglepetés az Osonónak

A márciusi Ezüstcsengő-nagydíj után, amit a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely az olaszországi Castelnovo ne’ Montiban tartott nemzetközi színházi fesztiválon nyert, a társulat újabb jutalomban részesült.
2013-04-16: Közélet - :

Magyar–portugál párhuzamok (Egy építészeti kiállítás margójára)

Gyakran kesergünk szakmai és kevésbé szakmai körökben egyaránt épített környezetünk disszonáns sokféleségét, műemlékeink pusztulását és az építészetet övező érdektelenség miatt. Abban is egyet szoktunk érteni, hogy a probléma megoldása a tájékoztatásban és az oktatásban rejlik.